Πέμπτη 4 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανεκπαιδευτική απάντηση στην αδιαλλαξία

Οι μαθητές σε όλη τη χώρα ετοιμάζουν την κάθοδό τους στην Αθήνα για το αυριανό πανελλαδικό συλλαλητήριο. Συμμετέχουν φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Η καρδιά του πρωτοφανούς κινήματος των μαθητών, που, εδώ και τρεις μήνες με τα δίκαια και ώριμα αιτήματά του, κατόρθωσε να κάνει το αίτημα για αναβάθμιση της παιδείας υπόθεση όλου του λαού και να απαξιώσει τη "μεταρρύθμιση" στη συνείδησή του, χτυπά αύριο στην Αθήνα, στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 11 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος. Μαθητές από όλη σχεδόν τη χώρα, με τη συμπαράσταση των γονιών και των εκπαιδευτικών τους, θα κατέβουν αύριο στην Αθήνα για να δώσουν το "παρών" και να δηλώσουν ότι ο αγώνας δεν τελείωσε. Μαζί τους θα είναι και καθηγητές που έχουν κηρύξει για εκείνη τη μέρα τρίωρες στάσεις εργασίας.

Οι μαθητές σε όλη τη χώρα εντείνουν τις προετοιμασίες για την κάθοδό τους στην Αθήνα για τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο, ενώ σε όλη σχεδόν τη χώρα χτες σημειώθηκαν κρούσματα "τραμπουκισμού". Σήμερα, στις 11 π.μ.,οι φοιτητικοί σύλλογοι των εννέα κατειλημμένων σχολών της Αθήνας θα αποκλείσουν τη λεωφόρο Αμαλίας στο Σύνταγμα, ενώ, έχοντας ήδη εκδηλώσει τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μαθητών, συμμετέχουν στο μεγάλο πανελλαδικό παμμαθητικό συλλαλητήριο.

Χτες συνεχίστηκαν οι τοπικές κινητοποιήσεις των μαθητών, οι οποίοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με διάφορους "αγανακτισμένους". Οι τελευταίοι, απειλώντας με εισαγγελείς και αστυνομία ανέλαβαν να παραδώσουν "μαθήματα τραμπουκισμού", καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας.

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να καταργηθούν οι νόμοι 2525/97 και 2640/98 διαδήλωσαν και χτες το πρωί, οι μαθητές της Πετρούπολης,του Ιλίου και του Καματερού.Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πετρούπολης αποφάσισε προχτές τον αποκλεισμό κεντρικού δρόμου, καλώντας στην κινητοποίηση και μαθητές από τους όμορους δήμους. Οι μαθητές απέκλεισαν την πλατεία των Αγίων Αναργύρων, στις 12 το μεσημέρι, για μια ώρα περίπου χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα, αφού οι οδηγοί έδειξαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μαθητών.

Μαζική συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Νίκαιας έκαναν χτες μαθητές από τα σχολεία της πόλης διατρανώνοντας ότι συνεχίζουν τον αγώνα.

Συναυλία στο Περιστέρι

Συναυλία συμπαράστασης προς τους αγωνιζόμενους μαθητές θα γίνει σήμερα, στις 2 μ.μ. στην πλατεία Δημαρχείου, στο Περιστέρι.Ανάμεσα στους διοργανωτές της συναυλίας, στην οποία θα συμμετέχουν ο Μίλτος Πασχαλίδης και τα συγκροτήματα "Ενοχο Λα" και "Κινούμενα Σχέδια", είναι το Συντονιστικό των μαθητών, η Α ΕΛΜΕ Αττικής, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου "ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ", η Ενωση Γονέων και τα εργατικά σωματεία της πόλης.

"Το θέμα της παιδείας, επισημαίνουν οι παραπάνω φορείς, δεν αφορά στενά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Η αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση επιβάλλει ακόμα πιο μεγάλους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, αποκλείει από την ουσιαστική μόρφωση τα παιδιά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκει να διαμορφώσει το μοντέλο του μελλοντικού εργάτη. Ενός εργάτη χωρίς γνώσεις, εύκολη λεία στα χέρια των εργοδοτών". Κάτω από αυτές τις συνθήκες, τονίζουν, είναι επιτακτική ανάγκη μέσα από συσπειρώσεις, συντονισμούς, να παρθούν πρωτοβουλίες και να καταδικαστούν έμπρακτα η αντεργατική, αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και όσοι τη στηρίζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ