Πέμπτη 4 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"18 ΑΝΩ"
Αδιάλλακτη η κυβέρνηση

Επιμένει στις απολύσεις των 14 θεραπευτών

"Με αγώνες απαντάμε στον υπουργό Υγείας". Με αυτό το σύνθημα τα μέλη, οι γονείς και οι θεραπευτές της Μονάδας Απεξάρτησης "18 ΑΝΩ" συγκεντρώθηκαν χτες το πρωί έξω από το υπουργείο Υγείας, ζητώντας για μια ακόμη φορά την παραμονή στη Μονάδα των 14 θεραπευτών, προκειμένου να συνεχιστεί το έργο της.

Αντιπροσωπεία των παιδιών, συνοδευόμενη απ' τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών Β. Μάνο συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα του υπουργείου Ιω. Πανοπούλου.Μια συνάντηση που όπως και οι προηγούμενες δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα, αφού το υπουργείο επιμένει στην απόλυση των θεραπευτών και στην πρόσληψη νέων μέσω του ΑΣΕΠ.

Για την παραμονή των συγκεκριμένων θεραπευτών έχει, όπως έλεγαν τα παιδιά, συμφωνήσει και η Διακομματική Επιτροπή της Βουλής, εκτιμώντας τη σημασία που έχει στην προσπάθεια της απεξάρτησης η προσωπική σχέση που αναπτύσσεται μεταξύ χρήστη και θεραπευτή και η εμπειρία των δεύτερων.

Επιπλέον, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής έχει φτάσει ήδηη προκήρυξη για την κάλυψη των θέσεων των 14 θεραπευτών, η οποία βάζει σαν προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι να είναι ένα χρόνο άνεργοι. Ετσι οι υποσχέσεις του υπουργού Υγείας πως θα παρέμβει, για να προσληφθούν οι ίδιοι θεραπευτές μέσω ΑΣΕΠ, αποδεικνύονται Δούρειος Ιππος απέναντι στον αγώνα των μελών της Μονάδας Απεξάρτησης, αφού οι συγκεκριμένοι θεραπευτές αποκλείονται εξ αρχής από τις προϋποθέσεις της προκήρυξης, αφού δεν είναι άνεργοι.

Μαζί τους σε έκφραση συμπαράστασης στον αγώνα τους ήταν και η υπεύθυνη του Τμήματος κατά των ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ Λούλα Καρατζά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ