Πέμπτη 4 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φραγμό από το ΣτΕ στα παρκόμετρα του Πειραιά

Φραγμό στα σχέδια της δημοτικής αρχής του Πειραιά (επί δημαρχίας Στ. Λογοθέτη) για αύξηση των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης και παραχώρηση της στάθμευσης στην ιδιωτική εταιρία SALMO έβαλε το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Το Στ' Τμήμα του ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή του Δήμου Πειραιά που ζητούσε την αναστολή της πράξης του υπουργού Εσωτερικών, με την οποία είχε ακυρώσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ελεγχόμενη στάθμευση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά με σχετική απόφασή του ενέκρινε την αύξηση των θέσεων ελεγχόμενης στάθμευσης σύμφωνα με τις... μελέτες της εταιρίας SALMO, η οποία αναπροσάρμοσε και το ωριαίο τέλος στάθμευσης από 100 σε 200 δραχμές. Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί με πλειοψηφία 50 συν ένα και όχι με τα δύο - τρίτα του συνόλου των συμβούλων που απαιτεί ο νόμος.

Στο σκεπτικό της απόφασης του Στ' Τμήματος του ΣτΕ επισημαίνεται ότι η παραχώρηση αρμοδιοτήτων από τους δήμους και κοινότητες, έστω και προσωρινά, στο κράτος ή και άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου πρέπει να λαμβάνεται με την αυξημένη πλειοψηφία των 2/3.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ