Πέμπτη 4 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ολοι αύριο στο συλλαλητήριο

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, προς όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στο αυριανό πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, απευθύνουν πολλοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες Εργαζομένων. Παράλληλα συνεχίζεται η εκδήλωση αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς το δίκαιο αγώνα των μαθητών, αλλά και η καταγγελία του κυβερνητικού αυταρχισμού.

  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΠΟΔΠ - ΑΕΙ) επισημαίνει πως το τελευταίο τρίμηνο οι μαθητικές κινητοποιήσεις έφεραν στην επιφάνεια την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Παιδείας και ιδιαίτερα της Μέσης Εκπαίδευσης, ενώ καταγγέλλει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν αυτές οι κινητοποιήσεις από την κυβέρνηση (χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι άλλων εποχών, έγιναν συστηματικές προσπάθειες συκοφάντησης των μαθητών, επεμβάσεις εισαγγελέων κλπ.).

"Η εκπαιδευτική πολιτική που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δε γίνεται αποδεκτή από την πλειοψηφία των μαθητών, των καθηγητών, αλλά και των γονιών. Η συνεχής υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών μας φαλκιδεύει το μέλλον τους, ενισχύει την παραπαιδεία και την ιδιωτική εκπαίδευση και φορτώνει με πρόσθετα οικονομικά βάρη όλους τους εργαζόμενους", τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΔΠ - ΑΕΙ. Στη συνέχεια αναφέρεται στα ιδιαίτερα έντονα προβλήματα που υπάρχουν και στο χώρο των Πανεπιστημίων και καταλήγει υπογραμμίζοντας: "Η Ομοσπονδία μας συμμερίζεται και κατανοεί την αντίδραση των μαθητών και ζητά από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του μαθητικού κινήματος".

  • Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Εργαζομένων στα Δομικά Υλικά και στις Κατασκευές καλεί όλους τους οικοδόμους, όλη την εργατική τάξη, κάθε άνθρωπο που πονάει το μέλλον αυτού του τόπου, να πάρουν μέρος στο αυριανό πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώνει το Συντονιστικό των αγωνιζόμενων μαθητών. "Το ζήτημα της Παιδείας είναι ένα από τα πιο οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εργατική τάξη, γιατί με την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση που επιχειρεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση τα παιδιά της εργατικής τάξης πετιούνται απ' τα Λύκεια. Στα παιδιά μας ορθώνονται οι ταξικοί φραγμοί στη μόρφωση και κλείνει ο δρόμος για την ανώτατη βαθμίδα της εκπαίδευσης", τονίζει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο.
  • Η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας υπογραμμίζει πως ο μαθητικός, πολύμορφος και νεανικός ξεσηκωμός δίνει μαθήματα ρεαλισμού και αγώνα και καλεί όλο το λαό να πάρει μέρος στο συλλαλητήριο. "Με ορμή και αποφασιστικότητα το μαθητικό κίνημα ξεπέρασε όλα σχεδόν τα εμπόδια που έστησαν μπροστά του η κυβέρνηση και οι διάφοροι βαστάζοι της. Κι όλα αυτά παρά τους τόνους δημαγωγίας, ψευτιάς και συκοφαντίας που ρίχτηκαν πάνω στους μαθητές. Παρά τις ποικίλες απειλές και εκβιασμούς για απουσίες και χάσιμο της χρονιάς. Παρά τις εισαγγελικές παρεμβάσεις, την ποινικοποίηση του αγώνα τους, την αστυνομική τρομοκρατία και τις προβοκάτσιες ή τους δήθεν "αγανακτισμένους γονείς" και τις εκκλησιαστικές συμβουλές", επισημαίνει η Ομοσπονδία. Ολα αυτά - συνεχίζει στην ανακοίνωσή της - απέδειξαν πως η σημερινή νεολαία δεν είναι μια χαμένη γενιά, κρατά τις αγωνιστικές παραδόσεις και μπορεί με το πείσμα της να νικήσει τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους και να τους στείλει στα σκουπίδια. "Η κυβέρνηση, αδύναμη ηθικά, έχει πολύτιμα στηρίγματα, την αξιωματική αντιπολίτευση και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δε θα τα καταφέρουν εύκολα με τα παιδιά", καταλήγει η Ομοσπονδία.
  • Ο Δήμος Ξυνιάδας,σε ψήφισμά του, αφού δηλώνει τη συμπαράστασή του στους αγώνες των μαθητών, καταλήγει: "Σε περίπτωση που ο υπουργός επιχειρήσει να "τιμωρήσει" τους μαθητές ορισμένων σχολείων, μαζί και του δικού μας Λυκείου, που αγωνίστηκαν όλο αυτό το διάστημα ενάντια στη "μεταρρύθμισή" του, με χάσιμο της χρονιάς ή οποιαδήποτε άλλη "τιμωρία", θα βρει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και το λαό της περιοχής απέναντί του να αγωνίζεται στο πλευρό των παιδιών του".
  • Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος σημειώνει μεταξύ άλλων: "Ο αγώνας για την παιδεία είναι παλλαϊκός. Ο αγώνας για τη μόρφωση είναι μέρος του συνολικού αγώνα για το μεροκάματο και το δικαίωμα στη δουλιά, στην υγεία, στον πολιτισμό, σε όλα τα λαϊκά δικαιώματα".
  • "Εμείς οι αντιστασιακοί - που αντιμετωπίσαμε τανκς και πολυβόλα, την κατοχή, για να κρατήσουμε ανοιχτά τα σχολεία με κυρίαρχο το σύνθημα της ΕΠΟΝ "Ζωή, χαρά και μόρφωση, να το ιδανικό μας και μες τη χώρα θέλουμε αφέντη το λαό μας" - βρισκόμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαθητών και καθηγητών για να κρατήσουν ψηλά τη σημαία του αγώνα για δικαίωμα στην πραγματική μόρφωση", τονίζει μεταξύ άλλων το Παράρτημα Γαλατσίου της ΠΕΑΕΑ.
  • Το Παράρτημα Χαλανδρίου της ΠΕΑΕΑ χαιρετίζει τους αγωνιζόμενους μαθητές, που "πλημμύρισαν τους δρόμους και τις πλατείες των πόλεων και της υπαίθρου για να διαφυλάξουν τον πολιτισμό, το δικαίωμα στη μόρφωση, το μέλλον τους από τις εξωελληνικές συνταγές που καθορίζουν με ταξικούς διαχωρισμούς την πρόσβασή τους στη μόρφωση οι "εκσυγχρονιστές", οι οποίοι με το νόμο Αρσένη προσπαθούν να επιβάλουν στο χώρο της Παιδείας, χρησιμοποιώντας όλα τα κατασταλτικά μέσα, την προβοκάτσια και τις κάθε λογής θεραπαινίδες των Μέσων Μαζικής αποχαύνωσης και διαστρέβλωσης, παλαιών καταδικασμένων εποχών".
  • Ανάλογου περιεχομένου ανακοινώσεις έχουν εκδώσει και τα Παραρτήματα της Α Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά, Κοκκινιάς, Κερατσινίου, Δραπετσώνας, Κορυδαλλού και Περάματος της ΠΕΑΕΑ, η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών - Υπαξιωματικών Εθνικής Αντίστασης,το Παράρτημα Πατησίων - Ριζούπολης της ΠΕΑΕΑ.
  • Τη συμπαράστασή της στον δίκαιο και μεγάλο αγώνα των μαθητών εκφράζει με ανακοίνωσή της και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πειραιά.Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων επισημαίνεται: "Στεκόμαστε στο πλάι σας με στοργή και περηφάνια, γιατί κάνετε έναν αγώνα παρά πολύ δίκαιο. Στεκόμαστε στο πλάι σας και σας συμπαραστεκόμαστε, γιατί δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να περάσουν αυτά τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα που στοχεύουν στο διώξιμο από το σχολείο ενός μεγάλου αριθμού μαθητών".
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμώνει το κύμα καταδίκης των απαράδεκτων διώξεων (2019-02-01 00:00:00.0)
Είμαστε στο πλευρό των παιδιών μας (2005-12-09 00:00:00.0)
Είναι και δικός μας αγώνας (1999-01-21 00:00:00.0)
Υπόθεση όλων ο αγώνας για την παιδεία (1999-01-13 00:00:00.0)
Υπόθεση και των εργαζόμενων ο αγώνας για την παιδεία (1998-12-02 00:00:00.0)
Δηλώνουν αλληλέγγυοι (1997-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ