Πέμπτη 4 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΟΣ ΟΓΑ
"Θερμοκήπιο" ανασφάλιστων αγροτών

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Στρατιές ανασφάλιστων, εκτός των ξεκληρισμένων, αγροτών επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση με τα δυσβάσταχτα χαράτσια που επιβάλλει, μέσω του Ταμείου Κύριας Ασφάλισης του ΟΓΑ. Ηδη, η διοίκηση του ΟΓΑ έχει αποφασίσει εκβιαστικά ότι οι αγρότες που δε θα πληρώσουν τις εισφορές τους μέχρι το Μάρτη, δε θα μπορούν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας. Το μείζον αυτό θέμα, θίγει το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του Κόμματος Αποστόλης Τασούλας και Βαγγέλης Μπούτας.

Οπως τονίζεται στην Ερώτηση, ο νέος ασφαλιστικός νόμος (2548/97) για τους αγρότες θα δημιουργήσει ιδιαίτερα σοβαρά κοινωνικά προβλήματα σε πολλούς μικρομεσαίους αγρότες, οι οποίοι δε θα μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους μετά τον προσεχή Μάρτη. Κι αυτό, λόγω των μεγάλων ασφαλιστικών εισφορών που έχει επιβάλει ο νόμος - σχεδόν τριπλάσιες αυτών που υπήρχαν - σε συνδυασμό με τη δραστική συρρίκνωση του αγροτικού εισοδήματος, που προκάλεσε η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Η αδυναμία αυτή προκαλεί την εφαρμογή αντίστοιχης απαράδεκτης και εκβιαστικής διάταξης του νόμου, σύμφωνα με την οποία δεν ανανεώνονται τα ασφαλιστικά βιβλιάρια και δεν παρέχεται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όσους δεν έχουν πληρώσει τις εισφορές τους. Κατ' εξαίρεση, θα ανανεώνονται τα ασφαλιστικά βιβλιάρια των αγροτών, που με αίτησή τους θα αποδείξουν - με βάση τα περιουσιακά και εισοδηματικά τους στοιχεία - στην αρμόδια επιτροπή, την αδυναμία πληρωμής των εισφορών τους. Αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής, τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, θα είναι η δημιουργία άριστων προϋποθέσεων πολλαπλών εκβιασμών και ρουσφετολογικής εκμετάλλευσης.Ετσι, πολλοί μικρομεσαίοι αγρότες θα στερηθούν την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή τους περίθαλψη, ενώ ορισμένοι θα ενταχθούν σε μια διαδικασία ρουσφετολογικής εκμετάλλευσης για ένα τόσο σοβαρό θέμα, με αποτέλεσμα η ύπαιθρος να γυρίζει 40 χρόνια πίσω, στις αρχές της δεκαετίας του 1960, που δεν υπήρχε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους αγρότες.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τους υπουργούς Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Γεωργίας τι ενέργειες θα κάνουν για να έχουν όλοι οι αγρότες δωρεάν ιατροφαρμακευτική, νοσοκομειακή και εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ