Πέμπτη 4 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ανάβει ο καυγάς Σκοτινιώτη - ΠΑΣΟΚ

Συνεχίστηκαν, χτες, οι "κεντροαριστεροί" καυγάδες για την εξασφάλιση "οφίτσιων" στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας. Στην προχτεσινή επιστολή - τελεσίγραφο της ΝΕ Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ζητούσε να καθορίζει αυτή ποια στελέχη της ποιες θέσεις θα καταλάβουν, απάντησε χτες με συνέντευξη Τύπου ο νομάρχης Π. Σκοτινιώτης.

Ο νομάρχης εμφανίστηκε σα να μην υποχωρεί, αλλά και να μη θέλει να τα "χαλάσει" με το ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό προσπάθησε να βάλει "ζιζάνια" μεταξύ της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος και της Τοπικής του Οργάνωσης στη Μαγνησία, μιλώντας για "ανασφάλεια" κάποιων τοπικών στελεχών, που δε συνάδει σ' ένα μεγάλο κόμμα. Τόνισε ότι η συμμετοχή στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε αξιώματα και θέσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας παραμένει ανοιχτό θέμα κι αφορά τους ίδιους, αλλά υπογράμμισε ότι ο ίδιος θέλει να έχει κυρίαρχο λόγο για τους συνεργάτες του. Ταυτόχρονα, εμμέσως πλην σαφώς, προειδοποίησε ότι μπορεί και να "το στρίψει", ρίχνοντας γέφυρες προς τις άλλες παρατάξεις. Υπογράμμισε δε, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η ανάκληση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να μετατραπεί σε παραιτήσεις, ότι σε κάθε περίπτωση η Νομαρχία θα λειτουργήσει με αντικατάσταση των στελεχών του ΠΑΣΟΚ από άλλους.

Βεβαίως, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι εξακολουθεί να πιστεύει ακράδαντα στην αναγκαιότητα της "δημοκρατικής συνεργασίας" ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ και έκανε αναφορά στην ανάγκη να συνεχιστεί, πολύ περισσότερο που - όπως είπε - η Νομαρχία έχει να διεκπεραιώσει "σοβαρό έργο", ιδιαίτερα αυτό της διαχείρισης κονδυλίων του πακέτου Σαντέρ... (Φαίνεται, δηλαδή, ότι τα κονδύλια προσφέρονται ως δέλεαρ για να "πειστούν" τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ να κάνουν πίσω).

Ο νομάρχης ανέφερε ακόμα ότι για την αποφυγή της κρίσης έχει ενημερώσει τους τοπικούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ - οι δύο εξ αυτών με δήλωσή τους τάχθηκαν υπέρ του και κατά της ΝΕ του κόμματός τους - και αποκάλυψε ότι το θέμα συζητήθηκε σε συνάντηση των κεντρικών οργάνων ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ.

Εμφανίστηκε επίσης ως κήρυκας της αυτονομίας της Αυτοδιοίκησης χωρίς, όμως, να πείσει ότι και για την τωρινή κρίση στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας δεν ευθύνεται η - χωρίς αρχές και προς εξυπηρέτηση συμφερόντων, πολιτικών και προσωπικών - "κομματική κολεγιά" που χαρακτηρίστηκε και ως "πρότυπο κεντροαριστερής συνεργασίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ