Πέμπτη 4 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ
"Διδάξατε αξιοπρέπεια, θάρρος και ήθος ελληνικό"

Με αφορμή την αποβολή 6 μαθητών του 1ου Λυκείου Βριλησσίων οι οποίοι πρωτοστάτησαν στους μαθητικούς αγώνες, ο μουσικοσυνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος απευθύνεται στους μαθητές με επιστολή του, την οποία παραθέτουμε ολόκληρη:

"Αγαπητά παιδιά,

Ο Σεφέρης έλεγε: "Κάποιοι έρχονται και φεύγουν από τη ζωή, αφήνοντάς μας μόνο την κοπριά τους..." Και είχε δίκιο.

Σαν πατέρας δύο συμμαθητών σας, αλλά και σαν καλλιτέχνης που προσπαθεί εδώ και χρόνια να αποτυπώσει το πρόσωπο μιας διαφορετικής Ελλάδας, από αυτήν που γνωρίζετε στα μαθητικά θρανία, ΣΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΩ. Συγχαίρω όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές του 1ου Λυκείου Βριλησσίων, γιατί υπερασπιζόμενοι τους συμμαθητές σας, διδάξατε αξιοπρέπεια, θάρρος και ήθος ελληνικό,που μόνο το σπίτι και η οικογένειά σας μπορεί να είναι υπερήφανοι γι' αυτό. Συγχαίρω ιδιαίτερα τα πέντε - έξι παιδιά, μεταξύ αυτών και τον γιο μου, που μπήκαν στο στόχαστρο μικρόψυχων, εμπαθών και εκδικητικών καθηγητών, ευτυχώς που υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις. Αντεξαν επί μια βδομάδα ψυχολογική βία, πιέσεις, απειλές, ταπεινώσεις, προκειμένου να καταδώσουν και να προδώσουν συμμαθητές τους. Σε αυτή την απεχθή πράξη πρωτοστάτησαν ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Σγαρδέλης και η υποδιευθύντριά σας κ. Ταλέλη. Μετέτρεψαν το γραφείο τους σε Ανακριτικό Τμήμα της Ασφάλειας, που εμένα μου θύμισε την περιβόητη ΕΑΤ - ΕΣΑ της Δικτατορίας, και στη συνέχεια έσυραν την ολομέλεια των καθηγητών σε διαδικασίες Στρατοδικείου.

Μετά τη φαλκιδευμένη ακύρωση των τελευταίων εκλογών σας, από τον Διευθυντή, στο σχολείο σας διαδραματίστηκαν γεγονότα ντροπής.Εκμεταλλευόμενοι οι εν λόγω κύριοι, μια ασήμαντη πράξη θυμού των συμμαθητών σας που είχε σχέση με το παραπάνω, παρ' όλο που τα ίδια τα παιδιά ομολόγησαν το περιστατικό, αυτοί κοίταξαν να τα εξοντώσουν.Περισσότερο όμως ήθελαν να προλάβουν επόμενες εξεγέρσεις σας, να τρομοκρατήσουν τη διαφορετική άποψη, τον ενθουσιασμό σας, μετατρέποντας το σχολείο σε ένα νυσταλέο κοιτώνα απομάχων.

Λυπάμαι παιδιά, που σε τόσο τρυφερή ηλικία γνωρίζετε την αποκρουστική πλευρά αυτής της ξεπεσμένης Ελλάδας: Των μικρών, των ασήμαντων και των βολεμένων.

Εγώ όμως σας λέω ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, και αυτή σας ανήκει.

Κρατήστε τους αγώνες σας, τα οράματά σας και φέρτε τη φαντασία της δικής σας εξουσίας στη ζωή.

ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ