Πέμπτη 4 Φλεβάρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με ποια ιδιότητα;

Αίφνης χτες διάφορα ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης άρχισαν να δείχνουν τη σύζυγο του πρωθυπουργού Δάφνη Σημίτη, που πήγε στο παιδιατρικό τμήμα του Νοσοκομείου Νίκαιας για να παραβρεθεί στην κοπή της πίτας.

Η κ. Σημίτης - όπως ακούστηκε απ' τα ρεπορτάζ - τα βρήκε όλα καλά και ωραία εκεί στο κρατικό της Νίκαιας, όταν πριν λίγες μέρες οι γιατροί και οι εργαζόμενοι έσουραν τα εξ αμάξης στον υπουργό Υγείας Λ. Παπαδήμα που πήγε (9.12.1998) να θεμελιώσει το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Μάλιστα κάποιοι την κάλεσαν να πάει και σε άλλα τμήματα να δει εκ του σύνεγγυς την άλλη κατάσταση που βιώνουν εκείνοι που χρειάζονται την καθημερινή νοσηλεία και όχι την επίδειξη προσποιητής ευαισθησίας απέναντι σε μια άγρια "καθημερινότητα" στην ώρα της ανάγκης του πολίτη. Η κ. Σημίτη έκανε πως δεν άκουσε και συνέχισε να μοιράζει χαμόγελα για την ανάγκη των τηλεοπτικών εικόνων.

Πέρα από όλες τις άλλες παρατηρήσεις, εκείνο που θα μπορούσε να αναρωτηθεί κανείς είναι τούτο: Με ποια ιδιότητα επισκέφτηκε το νοσοκομείο η κ. Δάφνη Σημίτη και έτυχε τόσης προβολής; Η μήπως η ιδιότητα της συζύγου του πρωθυπουργού έχει αναγορευτεί σε δημόσιο αξίωμα και δεν το έχουμε καταλάβει;

Πέραν της τηλεοπτικής πασαρέλας υπάρχει και τούτη η πλευρά: Πριν ένα χρόνο (21.1.1998) ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης είχε επισκεφτεί το Λαϊκό Νοσοκομείο σε μια επίδειξη παρέμβασης στην "καθημερινότητα". Ενα χρόνο μετά το "Λαϊκό", δηλαδή αυτές τις μέρες, οι γιατροί του νοσοκομείου ανέστειλαν τη λειτουργία του γιατί τα κονδύλια που ενέκρινε η κυβέρνηση, δεν εξασφαλίζουν ασφαλή προγράμματα εφημεριών.

Μήπως θα χρειαστεί να πάρει τα μέτρα του και το Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας για το τι θα συμβεί ένα χρόνο μετά;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ