Τρίτη 9 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΠΑ - ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
Βαρβαρότητα και καταπίεση

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Ημέρα της Γυναίκας χτες και οι νέες αποκαλύψεις για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στις γυναικείες φυλακές των ΗΠΑ συνεχίστηκαν, προσδίδοντας τα μελανότερα χρώματα σε αυτή την επέτειο στη χώρα που έχει αναγορευτεί - φυσικά από μόνη της - ως "υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον πλανήτη"...

Το δέσιμο με αλυσίδες εγκύων φυλακισμένων, η σεξουαλική κακομεταχείριση, η έλλειψη ιατρικής φροντίδας και ο μακρόχρονος εγκλεισμός στις αποκαλούμενες μονάδες υψίστης ασφάλειας είναι μερικά από τα παραδείγματα της βαρβαρότητας και κακομεταχείρισης που υφίστανται πολλές γυναίκες στις κομητειακές και πολιτειακές φυλακές των ΗΠΑ, ανακοίνωσε χτες η Διεθνής Αμνηστία. Στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως και περιλαμβάνονται στην πρόσφατη έκθεσή της, στο πλαίσιο της διεθνούς εκστρατείας εναντίον των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις ΗΠΑ. Οι καταγγελίες βιασμών και άλλων μορφών σεξουαλικής κακομεταχείρισης που συμπεριλαμβάνουν υβριστικό λεξιλόγιο και το γεγονός ότι το αντρικό προσωπικό αγγίζει τα στήθη και τα γεννητικά όργανα των γυναικών κατά τη διάρκεια σωματικών ερευνών ή τις παρακολουθεί ενώ εκείνες είναι γυμνές, είναι εκτεταμένες στις κομητειακές και πολιτειακές φυλακές των ΗΠΑ.

Ο αριθμός των γυναικών στις φυλακές των ΗΠΑ αυξάνεται δραματικά, κυρίως ως αποτέλεσμα του "πολέμου κατά των ναρκωτικών". Το 1997 ήταν 138.000, αριθμός τρεις φορές μεγαλύτερος από το 1985. Αυτό σημαίνει ότι είναι δέκα φορές μεγαλύτερος από τον αριθμό των γυναικών κρατουμένων στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης αριθμούν γυναικείο πληθυσμό ίσο με αυτό των ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ