Τρίτη 9 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Παραίτηση της διοίκησης ζητούν οι εργαζόμενοι

Την παραίτηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου (ΩΚΚ) αποφάσισε να ζητήσει, μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησε, το Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου.

Αιτία είναι η μη υλοποίηση των αποφάσεων που πριν λίγο καιρό είχε πάρει το ΔΣ και οι οποίες αφορούσαν καίρια ζητήματα των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων, θα μείωνε τις υπέρογκες αποδοχές των γνωστών λίγων ανθρώπων που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Κέντρου με ένα περίπου δισ. δραχμές ετησίως και θα καταργούσε το προνομιακό καθεστώς ελαχίστων ανθρώπων να έχουν επίσημα δύο απασχολήσεις, σε αντίθεση με όλο το υπόλοιπο προσωπικό.

"Αυτές οι αποφάσεις, τονίζουν οι εργαζόμενοι, αποτελούσαν σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, που και εμείς είχαμε επισημάνει. Παράλληλα είχε δώσει διαβεβαιώσεις σε μας ότι θα εφάρμοζε μια ορθολογιστική μισθολογική πολιτική και μάλιστα ένα μέρος των χρημάτων που θα προέκυπταν από τις περικοπές αυτές θα δινόταν για περαιτέρω αυξήσεις στο προσωπικό.

Απ' ό,τι φαίνεται όλα αυτά κατέρρευσαν τις τελευταίες ημέρες σαν χάρτινος πύργος. Το ΔΣ δυστυχώς απέδειξε ότι είναι κατώτερο των περιστάσεων. Θεωρούμε ότι δεν έχει να προσφέρει καμιά υπηρεσία στο ΩΚΚ και το καλούμε να παραιτηθεί.

Ενα ΔΣ που θέλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ανακόψει την πτωτική πορεία του νοσοκομείου (εάν αυτή ανακόπτεται) θα πρέπει αφ' ενός να υλοποιήσει χωρίς υπαναχωρήσεις αποφάσεις σαν τις παραπάνω και αφ' ετέρου να επαναφέρει το κέφι και τον ενθουσιασμό στους εργαζόμενους. Χωρίς αυτούς, Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, όπως το ξέρουμε σήμερα, θα πρέπει να το ξεχάσουμε".

Τα μέτρα με τα οποία μπορεί να γίνει αυτό σύμφωνα με τους εργαζόμενους είναι:

  • Θεσμοθέτηση ετήσιου ποσοστού αύξησης επιπλέον αυτής που προκύπτει από τις ετήσιες συλλογικές συμβάσεις
  • Βελτίωση των συνθηκών εργασίας
  • Σεβασμός στην προσωπικότητα του καθενός
  • Αξιοκρατία και ισονομία σε όλα τα επίπεδα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ