Τρίτη 9 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Τριγμούς προκαλούν οι ατασθαλίες

Παραιτήθηκαν στελέχη του κυβερνητικού κόμματος από το Γενικό Συμβούλιο της ΕΣΑΕΑ

Θάματα και πράματα που δεν μπορούν να σκεπαστούν πια πρέπει να συμβαίνουν εκεί στην ηγεσία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ), όπου πλειοψηφεί η φιλοκυβερνητική παράταξη.

Η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΕΣΑΕΑ, που έγινε το περασμένο Σάββατο, ήταν αποκαλυπτική καθώς οδηγήθηκαν σε παραίτηση απ' το Γενικό Συμβούλιο πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων είναι και ο βουλευτής του κυβερνητικού κόμματος Π. Κουρουπλής.Το αιτιολογικό των παραιτήσεών τους ήταν να μην καταταγούν και οι παραιτηθέντες μεταξύ εκείνων που βαρύνονται με καταγγελίες για ατασθαλίες. Μάλιστα στο Γενικό Συμβούλιο του Σαββάτου ακούστηκαν καταγγελίες για "χλιδή", "κακοδιαχείριση" και "καλοπεράσεις".

Για να γίνει κατανοητή η κατάληξη του περασμένου Σαββάτου αναφέρουμε τα εξής:

  • Στο Γενικό Συμβούλιο της ΕΣΑΕΑ της 20.2.1999 συζητήθηκαν για πρώτη φορά οι καταγγελίες για οικονομικά σκάνδαλα. Βάσει των ίδιων καταγγελιών έγινε και η μηνυτήρια αναφορά του μέλους του Γενικού Συμβουλίου και εκπροσώπου της "Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης", Χάρη Χουρδάκη.

Ομως με πρωτοβουλία στελεχών του κυβερνητικού κόμματος η συνεδρίαση εκείνη διακόπηκε με πρόσχημα να έχει περιθώριο για να απαντήσει εγγράφως στις καταγγελίες ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γ. Βαρδακαστάνης,πράγμα που θα γινόταν στη χτεσινή συνεδρίαση. Ως "πρώτη ύλη" ο πρόεδρος της ΕΣΑΕΑ φερόταν διατεθειμένος να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία που θα συγκέντρωναν οι επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι έκαναν έλεγχο στα βιβλία της Συνομοσπονδίας.

  • Ομως ούτε και το περασμένο Σάββατο ο πρόεδρος της ΕΣΑΕΑ δεν προσκόμισε στοιχεία και το υπό συζήτηση θέμα πήρε ξανά αναβολή.

Ετσι, για να μην καταταγούν ανάμεσα σε εκείνους που τους βαρύνουν κατηγορίες για ατασθαλίες, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους απ' το Γενικό Συμβούλιο της ΕΣΑΕΑ ο Π. Κουρουπλής - που είναι και επίτιμος πρόεδρος της Συνομοσπονδίας - και η Σ. Καρκατζού,πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών και σύμβουλος του πρώην υπουργού Υγείας Κ. Γείτονα. Και οι δυο αποχώρησαν απ' τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.

Επίσης παραιτήθηκε από ταμίας της Συνομοσπονδίας - όχι όμως και απ' το Γενικό Συμβούλιο - ο Δ. Μαυροκέφαλος.Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν παραιτήθηκε απ' το Γενικό Συμβούλιο και ο Ντ. Δημητριάδης,καθώς αποχώρησε απ' τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου.

Απ' τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου αποχώρησε - χωρίς, όμως, και να παραιτηθεί - και ο εκλεγμένος αντιπρόσωπος της "Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης" Χ. Χουρδάκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ