Τρίτη 9 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μια απ' τα ίδια στους Δικηγορικούς Συλλόγους

Καμιά αλλαγή δεν υπήρξε στους τρεις μεγάλους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, καθώς επανεκλέχτηκαν ως πρόεδροι αυτοί που ήταν και την προηγούμενη τριετία. Στην Αθήνα εκλέχτηκε ο Α. Ρουπακιώτης (ΣΥΝ), στη Θεσσαλονίκη ο Γ. Ιγνατιάδης (ΠΑΣΟΚ) και στον Πειραιά ο Β. Βενέτης (ΝΔ).

Ο Α. Ρουπακιώτης θα είναι για δεύτερη συνεχή τριετία πρόεδρος του ΔΣΑ, του μεγαλύτερου επιστημονικού συλλόγου της χώρας. Οπως προκύπτει από τα τελικά αποτελέσματα (εγγεγραμμένοι είναι 15.926 δικηγόροι, ψήφισαν 9.845, έγκυρα 9.360, λευκά 485), ο Α. Ρουπακιώτης έλαβε 5.658 ψήφους και ποσοστό 60,45% και ο Δ. Παξινός 3.702 ψήφους και 39,55%. Αρκετοί είναι αυτοί που, προσεγγίζοντας την περίπτωση Ρουπακιώτη, κάνουν λόγο για "φαινόμενο Αβραμόπουλου" στο χώρο των δικηγόρων της Αθήνας, ενώ η γενιά των μαχόμενων δικηγόρων θεωρεί ότι υπήρξε συντηρητική στροφή στο ΔΣΑ - νίκη των δικηγορικών μεγαλογραφείων. Ωστόσο, ο μεγάλος νικητής ήταν πάλι η αποχή. Στην Αθήνα το 38,19% των δικηγόρων δεν προσήλθε στις κάλπες.

Η Θεσσαλονίκη για τρίτη τριετία θα έχει πρόεδρο τον Γ. Ιγνατιάδη,ο οποίος πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ και κέρδισε τον αντίπαλό του με διαφορά μόλις 27 ψήφων. Ο Γ. Ιγνατιάδης έλαβε 1.704 ψήφους ποσοστό 50,4% και ο "ανεξάρτητος" Γ. Παπαδόπουλος που υποστηρίζεται από τη ΝΔ έλαβε 1.677 (49,6%).

Στον Πειραιά εκλέχτηκε για τέταρτη συνεχή τριετία ο Β. Βενέτης,που επίσημα στηρίζεται από τη ΝΔ. Ο Β. Βενέτης στο δεύτερο γύρο συγκέντρωσε ποσοστό 58% έναντι 42% που έλαβε ο αντίπαλός του Στ. Μανουσάκης. Αναλυτικά, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής: Εγγεγραμμένοι 1.354, ψήφισαν 992, αποχή 26%, έγκυρα 884, άκυρα 18, λευκά 90. Ο Β. Βενέτης πήρε 410 ψήφους (58%) και ο Στ. Μανουσάκης 374 (42%).

Στις υπόλοιπες πόλεις που έγιναν επαναληπτικές εκλογές εκλέχτηκαν ως πρόεδροι σε Δικηγορικούς Συλλόγους οι εξής: Ιωάννινα - Η. Πολύμερος, Ηράκλειο - Β. Λαμπρινός, Αλεξανδρούπολη - Δ. Κυριακού, Αίγιο - Ι. Καρβούνης, Μεσολόγγι - Κ. Ράπτης, Ναύπλιο - Π. Αυγουστόπουλος, Λάρισα - Φ. Νάνης, Κεφαλονιά - Π. Γεράκης, Κατερίνη - Ε. Κουκιώτης, Αμφισσα - Γ. Δελμούζος, Αμαλιάδα - Α. Λιόσης, Τρίπολη - Η. Τσακόπουλος και στη Σάμο ο Μ. Βιλαντζάκης, ύστερα από κλήρωση, καθώς οι δύο υποψήφιοι είχαν ισοψηφήσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ