Τρίτη 9 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΤΕ
"Εξω" αγοράζει, "μέσα" πουλάει...

Σε συνεργασία με ολλανδική εταιρία σκοπεύει να διεκδικήσει το 51% του βουλγαρικού τηλεπικοινωνιακού οργανισμού

Σε συνεργασία με την ολλανδική τηλεπικοινωνιακή εταιρία KPN, σκοπεύει να διεκδικήσει ο ΟΤΕ το 51% του βουλγάρικου τηλεπικοινωνιακού οργανισμού BTC. Αυτό ανακοίνωσε και επίσημα πλέον ο ΟΤΕ και οι προσφορές πρόκειται να κατατεθούν στις 18 Μάρτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η προσφορά αφορά και τη δεύτερη άδεια κινητής τηλεφωνίας GSM στη γειτονική χώρα. Το δίκτυο της BTC εξυπηρετεί σήμερα 2,7 εκατομμύρια συνδρομητές, σε μια χώρα με πληθυσμό 8 εκατομμύρια κατοίκους. Ο Ολλανδός συνεταίρος του ΟΤΕ έχει εκδηλώσει δραστηριότητες σε Ουγγαρία, Τσεχία και Ουκρανία.

Μετά τη Σερβία, την Αρμενία και τη Ρουμανία, η διείσδυση του ΟΤΕ στη Βουλγαρία αποτελεί τον τέταρτο στόχο της μικροϊμπεριαλιστικής πολιτικής του, που με τόση συνέπεια και για την εξυπηρέτηση συμφερόντων τρίτων προωθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, η πολιτική απόκτησης, για λογαριασμό του ΟΤΕ, τηλεπικοινωνιακών επιχειρήσεων βαλκανικών και ανατολικών χωρών, που ιδιωτικοποιούνται, βρίσκεται σε συνάρτηση με την ιδιωτικοποίηση του ίδιου του ΟΤΕ. Φαίνεται ότι κάποιοι βιάζονται, ώστε όταν στον ΟΤΕ έρθει ο στρατηγικός επενδυτής και ο Οργανισμός βρεθεί υπό τον πλήρη έλεγχο των ιδιωτικών συμφερόντων, μαζί με τη δική του αξία, να παραδώσει στα χέρια του και την προίκα που θα έχει αποκτήσει σε άλλες χώρες. Ετσι, η με γοργούς ρυθμούς ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, με την παράλληλη εξαγορά μεριδίων ξένων οργανισμών, αποτελούν τις δύο όψεις της ίδιας πολιτικής. Της ένταξης δηλαδή του ΟΤΕ, και μέσω αυτού και της βαλκανικής τηλεπικοινωνιακής αγοράς, στους νέους καταμερισμούς - νέες μοιρασιές - κάτω από την ιδεολογική ομπρέλα της "απελευθέρωσης", που κρατούν στα χέρια τους το ΔΝΤ, η Διεθνής Τράπεζα και άλλοι αφιλοκερδείς οργανισμοί..!

Οπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές του Οργανισμού, τα έσοδα και τα κέρδη του ΟΤΕ που προέρχονται από τους συνδρομητές του, διασπαθίζονται δεξιά και αριστερά, οι καλές παραδοσιακές σχέσεις της χώρας με τους γείτονες εξαργυρώνονται για να γίνουν το εισιτήριο για την άλωση αυτών των αγορών, που αργά ή γρήγορα θα καταλήξουν όπως και ο ΟΤΕ στις μεγάλες πολυεθνικές του κλάδου. Τις εκτιμήσεις αυτές άλλωστε ενισχύει και το γεγονός ότι η "επένδυση" στη Σερβία ήδη προκαλεί σοβαρές οικονομικές ζημιές στον ΟΤΕ και οι δύο άλλες συναντούν σοβαρά εμπόδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ