Τρίτη 23 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στραβωμάρα...

Στις 18 Μάρτη, οι μαθητές της Αθήνας ξαναεμφανίστηκαν στους δρόμους, συνεχίζοντας τον αγώνα τους ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Σε αυτόν τον αγώνα δεν ήταν μόνοι τους. Οι σπουδαστές των ΤΕΙ Αθήνας - Πειραιά, ήταν εκεί μετά από τις αποφάσεις που πήραν οι γενικές συνελεύσεις τους, στο πλαίσιο του καλέσματος του Πανελλαδικού Συντονιστικού τους.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν όλες οι σχολές που απαρτίζουν το Συντονιστικό Συλλόγων Σπουδαστών ΤΕΙ και 5 φοιτητικοί σύλλογοι. Δεν ήταν δυνατό να συμμετέχουν περισσότεροι, καθώς οι παρατάξεις ΔΑΠ - ΠΑΣΠ και ΕΑΑΚ, επιδεικτικά δε συμμετείχαν στις συνεδριάσεις των ΔΣ για γενικές συνελεύσεις, ενώ προκλητικά αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο, επιστρατεύοντας ομόφωνα επιχειρήματα του στιλ Αρσένη: "Ποιο συντονιστικό μαθητών; Αυτό δεν εκφράζει τους μαθητές, είναι καπέλο της ΚΝΕ". Τους δεκάδες χιλιάδες μαθητές της Αθήνας που συσπειρώνονται γύρω από τις αποφάσεις του συντονιστικού τους, οι εν λόγω παρατάξεις δεν τους είδαν. Αυτά τα λένε στα ΔΣ, ας τολμήσουν όμως να τα πουν και στον κόσμο.. και ειδικά στο μαθητόκοσμο.

Η... αγωνιστική έξαρση της ΔΑΠ Πρεμούρα έπιασε πανελλαδικά τη ΔΑΠ και την ουρίτσα της (την ΠΑΣΠ), να οργανώσει στα ΤΕΙ "κινητοποιήσεις". Η αγωνιστική της αδρεναλίνη σημείωσε ρεκόρ. Εβαλαν σε δράση μέχρι και τους ξεχασμένους ΔΑΠίτες στις πιο μακρινές πόλεις της χώρας για να αποφασίσουν καταλήψεις. Με την πρεμούρα που τους έπιασε, σε λίγο θα προχωρήσουν και σε ένοπλη εξέγερση. Φαίνεται πως σφίγγουν τα πράγματα και αντιλαμβάνονται ότι, στα ΤΕΙ σε λίγο θα σηκωθούν και οι πέτρες για να τους αποδοκιμάσουν. Τα πράγματα δεν είναι όπως πριν. Ο πανελλαδικός συντονισμός των συλλόγων, που στηρίζεται στις γενικές συνελεύσεις των σπουδαστών, έχει ταράξει για τα καλά τα νερά στο σπουδαστικό κίνημα και αποτελεί πόλο συσπείρωσης.
... στην υπηρεσία της κυβερνητικής πολιτικής

Οσο για το περιεχόμενο της επαναστατικής ΔΑΠίτικης έξαρσης... Η στήριξη της κυβερνητικής πολιτικής και ο αποπροσανατολισμός. Στο "πλαίσιο αγώνα" της ΔΑΠ δεν αναφέρεται ούτε μια φορά η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ). Ανάγεται σε υπέρτατο αντίπαλο του σπουδαστικού κινήματος το ΤΕΕ και οι φοιτητές των ΑΕΙ που τους "τρώνε τις δουλιές". Το δε "διεκδικητικό" πλαίσιο περιλαμβάνει την πιο σκληρή εφαρμογή των κατευθύνσεων της ΕΕ με την ενσωμάτωση της οδηγίας 48/89 (η οποία σημαίνει κατακρεούργηση των επαγγελματικών δικαιωμάτων), την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και την υποταγή στην αγορά. Μόνο που αυτό το πλαίσιο, δε χάρηκαν να το δουν να ψηφίζεται παρά μόνο σε μια γενική συνέλευση. Σε όλες τις άλλες που το κατέθεσαν για ψήφιση, είδαν την πρότασή τους, να μαυρίζεται πανηγυρικά και να υπερψηφίζεται το πλαίσιο αγώνα του Πανελλαδικού Συντονιστικού, που κατέθεσε η "Πανσπουδαστική". Γι' αυτό, τα παιδιά στις περισσότερες των προτάσεων, προτίμησαν τη σιγουριά των ΔΣ, όπου μαζί με την ΠΑΣΠ, έχουν απόλυτη πλειοψηφία... Οχι όμως για πολύ... Οι εκλογές είναι κοντά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ