Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΥΕ
Ολέθρια απόφαση για το λαό και τη χώρα

Αναφορικά με τον εξελισσόμενο βρώμικο πόλεμο στα Βαλκάνια και το διάγγελμα - ομολογία υποταγής του πρωθυπουργού, η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη,σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της, υπογραμμίζει:

"Η ελληνική κυβέρνηση προχωρεί σε νέα ολέθρια για το λαό και τη χώρα απόφαση. Ετοιμάζεται να στείλει Ελληνες στρατιώτες στις δολοφονικές και κατοχικές δυνάμεις που ετοιμάζονται να αιματοκυλήσουν ακόμη περισσότερο τη Γιουγκοσλαβία. Κάτω από το πρόσχημα της "ειρηνευτικής στρατιωτικής δύναμης", της "ανθρωπιστικής βοήθειας" και πίσω από το φθαρμένο και σαθρό "επιχείρημα" της τούρκικης επιθετικότητας, η κυβέρνηση με τη στήριξη και άλλων δυνάμεων εμπλέκει ακόμα περισσότερο τη χώρα στο βρώμικο ΝΑΤΟικό πόλεμο.

Οσο περνούν οι μέρες, άλλωστε, ξεκαθαρίζεται συνεχώς πως η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο συμφώνησε από την αρχή για τους βομβαρδισμούς, αλλά είχε ήδη συμφωνήσει με τη χρησιμοποίηση και της χώρας, αλλά και ελληνικού στρατού.

Το διάγγελμα του κ. Σημίτη ήταν η ομολογία της υποταγής και υποτέλειας στο ΝΑΤΟ και η ανοιχτή παραδοχή της συναίνεσης και συνυπευθυνότητας της κυβέρνησης στο συντελούμενο έγκλημα κατά των λαών των Βαλκανίων.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης, τις μαζικές οργανώσεις, το λαό, κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας, να κινηθούν προς κάθε κατεύθυνση για να ματαιώσουμε τη μετατροπή των Ελλήνων φαντάρων σε φονιάδες των γειτονικών λαών.

Η ΕΕΔΥΕ απευθύνει έκκληση σε όλους όσοι στρέφονται κατά του βρώμικου πολέμου, κατά της συμμετοχής της χώρας μας σ' αυτόν, να συσπειρωθούν στη Συντονιστική Επιτροπή Μαζικών και Κοινωνικών Οργανώσεων.

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ.
  • ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟ".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ