Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θηριωδίες...

ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ θηριωδίες στην ιστορία της ανθρωπότητας, αλλά το ΝΑΤΟ μάλλον κατάφερε να κάνει κάτι χωρίς ιστορικό προηγούμενο: Να ισοπεδώσει μια πόλη χωρίς κανέναν στρατιωτικό στόχο και να το κάνει... κατά λάθος.

*** Γιατί έτσι το ανακοίνωσαν ακριβώς οι ΝΑΤΟικοί αξιωματούχοι ως "τεχνικό λάθος" άσχετα αν αυτό κατέστρεψε μια πόλη, δολοφόνησε 7 άτομα και τραυμάτισε δεκάδες άλλα.

*** Το Αλεξίνατς εξαφανίστηκε από τον χάρτη γιατί κάποιος Αμερικανός αξιωματικός έκανε λάθος υπολογισμούς ή πάτησε λάθος κουμπί!

*** Ασχέτως αν οι Αμερικανοί το ανακοίνωσαν ως το.. φυσικότερο των φαινομένων, κάθε λογικός άνθρωπος έχει μόνο έναν χαρακτηρισμό γι' αυτό: Παράλογο. Για την ακρίβεια ο ορισμός του παραλογισμού!

*** Αραγε τι άλλα "τεχνικά λάθη" πρόκειται να γίνουν ακόμα στη Γιουγκοσλαβία αλλά και σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων; Αγνωστο. Το θέμα όμως είναι να μην χρειαστεί να το μάθουμε, αλλά να κάνουμε κάτι έγκαιρα γι' αυτό.

***Και κοντά σε όλα, έχεις και την κυρά Κατίνα κάθε πρωί στη ΝΕΤ και στο "Εθνος", να στενοχωριέται για το σύνθημα που έγραψαν διαδηλωτές στο νεοκλασικό σπίτι, που στεγάζεται μια από τις ΝΑΤΟικές πρεσβείες...

*** Βλέπετε τέτοιοι... άνθρωποι έχουν αισθήματα μόνο για κτίρια. Γιατί διαφορετικά θα στενοχωριόταν περισσότερο, για τα θύματα των βομβαρδισμών αυτών που υποστηρίζει σαφέστατα, ή έστω θα έκφραζε διαμαρτυρία για το ξεπούλημα του ωραίου ιστορικού νεοκλασικού στους ξένους...

*** Αλλά μάλλον όλους αυτούς τους θεωρεί δικούς της... Βλέπετε τους πατριώτες Ελληνες, τα παιδιά που γράφουν συνθήματα με οράματα. μάλλον τους θεωρεί εχθρούς της. Αλλά η μαυρίλα στην καρδιά ξεχειλίζει. Το μίσος για κάθε τι ωραίο των πουλημένων και συμβιβασμένων δεν κρύβεται...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ