Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Κοσσοβάρους στα Βαρόσια θέλει ο Ντενκτάς

Το Κυπριακό και τους ΝΑΤΟικούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, συζήτησαν χτες στη διάρκεια συνάντησής τους ο Προεδρεύων της Δημοκρατίας, πρόεδρος της Βουλής, Σπύρος Κυπριανού και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κώστας Σερέζης.

Σε δηλώσεις ο εκπρόσωπος χαρακτήρισε τη συνάντηση εθιμοτυπική και ενημερωτική, προσθέτοντας ότι προτίθεται να έχει συχνές επαφές με τον πρόεδρο της Βουλής.

Ο Κ. Σερέζης ανέφερε ότι ο πρόεδρος της Βουλής νιώθει πολύ ικανοποιημένος από το έργο που επιτελείται και για το συναινετικό κλίμα που υπάρχει μεταξύ των κομμάτων όσον αφορά το Κυπριακό.

Είναι κάτι που δεν μπορεί παρά να γεμίζει ικανοποίηση τον καθένα, σημείωσε ο Κ. Σερέζης.

Στο μεταξύ ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς δήλωσε χτες ότι θα ζητήσει από τα Ηνωμένα Εθνη την άδεια να δώσει καταφύγιο σε Κοσσοβάρους πρόσφυγες στα Βαρόσια.

"Μπορούμε να στεγάσουμε 200 με 300 πρόσφυγες. Προτείνουμε τη γρήγορη ανακαίνιση ορισμένων εγκαταλειμμένων σπιτιών και την υποδοχή μιας μικρής ομάδας ατόμων", δήλωσε ο Ντενκτάς σύμφωνα με το τουρκοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑΚ.

"Βεβαίως, δεν είναι μία απλή υπόθεση. Αλλά εάν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Τουρκία φέρουν παιδιά, μπορούμε να τους δώσουμε καταφύγιο", πρόσθεσε.

Το Σάββατο, ο Ντενκτάς πρότεινε την εγκατάσταση 3.000 έως 5.000 προσφύγων στα Βαρόσια. Για το θέμα αυτό η κυπριακή κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε χτες στον ΟΗΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ