Τετάρτη 7 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Μαζί δεν μπορούμε τίποτα"

Μετά το προχτεσινό τηλεοπτικό "διάγγελμα" του Κ. Σημίτη δεν επιτρέπονται αυταπάτες, αλλά και κανείς δεν μπορεί να επικαλείται άγνοια. Ο πρωθυπουργός, κόντρα στο λαϊκό φρόνημα και την καθολική απαίτηση για σταμάτημα των ΝΑΤΟικών εγκλημάτων εναντίον της Γιουγκοσλαβίας και τους αγώνες να φύγουν τα ΝΑΤΟικά στρατεύματα κατοχής από τα Βαλκάνια, αποφάσισε να ρυμουλκήσει τη χώρα ακόμα πιο βαθιά και ξέφρενα στους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ στην περιοχή. Στην πραγματικότητα αποφάσισε να βάλει και επίσημα τη χώρα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και, βέβαια, από την πλευρά των μακελάρηδων.

Καμία σημασία δεν έχουν σε αυτές τις περιπτώσεις τα προσχήματα και τα γελοία επιχειρήματα, όπως αυτό που βάζει ως "οδηγό" για τη χώρα το διαγκωνισμό με την... Τουρκία σε υποτέλεια απέναντι στις ΗΠΑ, για χάρη ενός ρόλου τοποτηρητή των Αμερικανών στην περιοχή. Ακριβώς επειδή διάλεξε στρατόπεδο - τοποθετήθηκε στην πλευρά που βρίσκονται οι αρχιτρομοκράτες και οι χασάπηδες των λαών - ακριβώς γι' αυτό έπρεπε να προσδιορίσει και στιγματίσει τον "εχθρό", την "εθνική κάθαρση" που ακολουθεί η Σερβία.

"Μαζί μπορούμε περισσότερα" γράφει η προεκλογική αφίσα του ΠΑΣΟΚ με το πρόσωπο του Κ. Σημίτη. Η αλήθεια είναι ότι με αυτή την κυβέρνηση και αυτή την πολιτική δεν μπορούμε τίποτα. Τίποτα περισσότερο παρά να κλαίμε τη "μοίρα" που έχει προδιαγράψει για μας η "νέα τάξη" και οι αφέντες της, που μόνο νέα δεινά και συμφορές εγγυόνται. Αυτή, η προοπτική ανατρέπεται μόνο με σκληρούς, καθημερινούς αγώνες και σε αυτούς θα κριθούν οι πάντες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ