Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζήλεψε τον Γκαίμπελς

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έχει κάνει και έχει υποστηρίξει τόσα και τόσα που κατά καιρούς έχουν χαρακτηριστεί "τερατώδη". Ομως ο κ. Σημίτης περίμενε να πάει στις ΗΠΑ για να εκστομίσει το πλέον τερατώδες ψεύδος: Οπως υποστήριξε, ο ελληνικός λαός τάσσεται κατά της "στρατιωτικής παρέμβασης" του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, γιατί έχει την εμπειρία του εμφυλίου πολέμου, όταν - όπως είπε - έγινε "παρέμβαση των κομμουνιστών και της Σοβιετικής Ενωσης" στην Ελλάδα! Πολύ καλά διαβάσατε. Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να... απολογηθεί στους Αμερικάνους επειδή δεν καταφέρνει να "περιορίσει" τον ελληνικό λαό, θέλοντας να... απολογηθεί γιατί ο ελληνικός λαός καταδικάζει τη ΝΑΤΟ-φροσύνη του ίδιου και τα εγκλήματα της ιμπεριαλιστικής "συμμαχίας", έφτασε στο σημείο να βαφτίσει την επέμβαση των Αγγλων και Αμερικανών ιμπεριαλιστών στην Ελλάδα, το 1944, σαν επέμβαση των κομμουνιστών και της Σοβιετικής Ενωσης! Οι ίδιοι που παλιότερα, στα πλαίσια του ίδιου αντικομμουνισμού, κατηγορούσαν την ΕΣΣΔ γιατί δεν παρενέβη στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, τώρα - για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ - υποστηρίζουν ότι η Σοβιετική Ενωση "εισέβαλε", περίπου, στην Ελλάδα το '44!

***

Εδώ πια, η χυδαιότητα αυτής της πρωτοφανούς προπαγάνδας με στόχο την αντιστροφή της πραγματικότητας, μιας προπαγάνδας που θα τη ζήλευε ακόμα και ο Γκαίμπελς, ξεπερνά τα όρια. Ο κ. Σημίτης, ενεργώντας σαν εκείνον τον εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ που βγαίνει και υποστηρίζει ότι δεν έπεσε η βόμβα πάνω στην αμαξοστοιχία με τους αμάχους Σέρβους, αλλά... η αμαξοστοιχία έπεσε πάνω στον πύραυλο, δε διστάζει να αναποδογυρίζει την ίδια την ιστορία του τόπου, μια ιστορία ζωντανή και γνωστή και στον τελευταίο Ελληνα. Γιατί, λοιπόν, ο πρωθυπουργός - που σημειωτέον είναι ένας πρωθυπουργός που για πρώτη φορά στα χρονικά γιουχαϊστηκε από 2.000 Ελληνες ομογενείς στη Νέα Υόρκη - προχωρά σε τέτοιου είδους πρωτοφανή λυγίσματα της μέσης ενώπιον των Αμερικανών; Γιατί προσπαθεί, ξεπερνώντας ακόμα και τη διαχωριστική γραμμή που χωρίζει το ψευδές από το χυδαίο, να γίνει αρεστός στα αφεντικά του; Γιατί "φτύνει" πάνω στο ελληνικό αίμα που έχυσαν τα βόλια του Σκόμπυ και του Βαν Φλιτ, για να εξιλεωθεί στα μάτια του Κλίντον και του Μπερνς, που βλέπει την πρεσβεία του να πολιορκείται καθημερινά στην Αθήνα;

***

Η απάντηση στο ερώτημα έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βλέπει και αναγνωρίζει αυτό που βλέπουν οι πάντες. Οτι το λαϊκό κίνημα που αναπτύσσεται από την πρώτη στιγμή των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας, είναι ένα κίνημα με σαφή αντι-ιμπεριαλιστικό, αντι-αμερικανικό χαρακτήρα. Αυτό είναι που πάνω απ' όλα τρομοκρατεί την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Συνεπώς, επιλέγουν την οδό της συνειδητής διαστρέβλωσης, όσον αφορά τον αντι-ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα του λαϊκού κινήματος. Ετσι, άλλοτε βάζουν τους κονδυλοφόρους τους να αποδίδουν τις λαϊκές κινητοποιήσεις... σε θρησκευτικούς λόγους, άλλοτε επιδιώκουν να εξηγήσουν τις λαϊκές αντιδράσεις με το αιτιολογικό ότι ο ελληνικός λαός είναι, γενικώς, κατά του πολέμου... Βεβαίως. Ο ελληνικός λαός είναι κατά του πολέμου, ο οποίος είναι ένας βρώμικος ιμπεριαλιστικός πόλεμος του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Οταν δεν μπορεί να κρυφτεί με τίποτα ότι ο ελληνικός λαός εκείνο που καταγγέλλει είναι τα εγκλήματα και τους εγκληματίες του ιμπεριαλισμού, όταν όλη τους η προπαγάνδα πέφτει στο κενό, τότε αρχίζει και ο αναίσχυντος βομβαρδισμός κατά... της ιστορίας. Πρωταγωνιστής αυτής της αναίσχυντης πράξης είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Σημίτης προσωπικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ