Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πίσω από τις συλλήψεις των μελών της ΚΝΕ

Ορισμένοι, ίσως, θεώρησαν ως υπερβολικό το χτεσινό τίτλο του "Ρ", που αποφαινόταν κατηγορηματικά ότι είναι προγραμματισμένες οι συλλήψεις των μελών της ΚΝΕ, που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες. Μάλλον θα πρέπει να άλλαξαν γνώμη αν διάβασαν ορισμένα δημοσιεύματα στο χτεσινό Τύπο. Το πρώτο ανήκει στο "Βήμα" και συνδέει, τουλάχιστον με περίεργο τρόπο, το φιλοσερβισμό, την επίσκεψη του Αμερικανού προξένου στη Θεσσαλονίκη στον εισαγγελέα και το ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα διατυπώνεται η δυσαρέσκεια κυβερνητικών κύκλων αλλά και της πρεσβείας για τις εντεινόμενες κινητοποιήσεις συμπαράστασης στο σερβικό λαό - χαρακτηριστικά γίνεται ειδική μνεία στην επίσκεψη 321 (!) συνδικαλιστών και δημοτικών συμβούλων στο Βελιγράδι και στην πρωτοβουλία 13 δημάρχων της Νοτιοανατολικής Αττικής - αλλά και στις "δυναμικές εκδηλώσεις αποδοκιμασίας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ", στις οποίες πρωτοστατεί το ΚΚΕ.

Αυτές, λοιπόν, οι κινητοποιήσεις είναι που έχουν ανησυχήσει έντονα την πρεσβεία των ΗΠΑ και αυτός ήταν ο λόγος που τώρα οι Αμερικανοί αποφασίζουν να παρέμβουν ευθέως στη Δικαιοσύνη! Οπως αναφέρει η ίδια εφημερίδα - αλλά και η "Καθημερινή" - ο Αμερικανός πρόξενος στη Θεσσαλονίκη επισκέφθηκε προχτές, με άκρα μυστικότητα, τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χ. Βουρλιώτη και, ούτε λίγο - ούτε πολύ, του ζήτησε "τη λήψη μέτρων για την προστασία των αμερικανικών συμφερόντων στη Θεσσαλονίκη". Φυσικά όλοι αντιλαμβάνονται ότι τα αμερικανικά συμφέροντα στη Θεσσαλονίκη έχουν να κάνουν με την "αβλαβή διέλευση" των ΝΑΤΟικών ταγμάτων του θανάτου.

Αν έχουμε φτάσει στο σημείο οι ΗΠΑ να υπαγορεύουν εκτός από το "δίκαιο" της "νέας τάξης" και τι πρέπει να κάνει η ελληνική Δικαιοσύνη, γιατί να προξενεί απορία που συλλαμβάνονται και διώκονται μέλη της ΚΝΕ;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ