Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Το ΝΑΤΟ συνώνυμο της βαρβαρότητας

Με αφορμή τη σημερινή 50ή επέτειο του ΝΑΤΟ, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δ. Τσοβόλας, δήλωσε σχετικά: "Τα "γεράκια" των ΗΠΑ και της ΕΕ, γιορτάζουν σήμερα τα 50 χρόνια του ΝΑΤΟ, με υπόκρουση τους θρήνους των αμάχων και το ανατριχιαστικό σφύριγμα των δολοφονικών τους όπλων" και συνέχισε ότι "το ΝΑΤΟ έγινε συνώνυμο της βαρβαρότητας, του αίματος και της προσφυγιάς" και δεν έχει λόγο ύπαρξης, ενώ η όποια απόφαση παρθεί για τη συνέχιση της λειτουργίας του, σημαίνει απόφαση για την επιβολή του νόμου του ισχυρού, σε βάρος της ανεξαρτησίας και της εθνικής κυριαρχίας άλλων κρατών" και κατέληξε ότι "η ευθύνη αυτών που με οποιοδήποτε πρόσχημα ή περίβλημα συναινέσουν στη συνέχιση της λειτουργίας του ΝΑΤΟ είναι τεράστια απέναντι στην ανθρωπότητα και τα ονόματά τους θα γραφούν με μελανά χρώματα στις σελίδες της Ιστορίας".

Επίσης, αναφορικά με την απόφαση της ΕΕ για επιβολή εμπάργκο πετρελαίου στη Γιουγκοσλαβία σημείωσε ότι "επιβεβαιώνει τη μετατροπή της ΕΕ σε πειθήνιο όργανο και αποικία των Ηνωμένων Πολιτειών" και κατήγγειλε την ελληνική κυβέρνηση "που τελικά υπέκυψε στις πιέσεις των ξένων αφεντικών της, συναινώντας σε αυτή την απαράδεκτη και βλαπτική για τα εθνικά μας συμφέροντα απόφαση".

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, που είχε χθες προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρεσβευτή της Μ. Βρετανίας στην Αθήνα, καταγγέλλει την απαράδεκτη συμπεριφορά που συνάντησε εκεί, αφού τον άφησαν να περιμένει πολύ ώρα και αποχωρώντας σε ένδειξη διαμαρτυρίας υπογράμμισε κατηγορηματικά ότι "εμείς δε νιώθουμε ότι ζούμε σε προτεκτοράτο, ούτε της Μ. Βρετανίας, ούτε των ΗΠΑ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ