Παρασκευή 23 Απρίλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ακόμα μια κυβερνητική πράξη πολέμου

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επιβολή του εμπάργκο και τις τοποθετήσεις Σημίτη

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε στο ενεργητικό της ακόμη μια επιθετική πράξη κατά της Γιουγκοσλαβίας, με την υπογραφή της για το εμπάργκο κατά της γειτονικής χώρας, υπογραμμίζει το ΚΚΕ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, σχετικά με το παραπάνω ζήτημα, αλλά και τις τοποθετήσεις του Κ. Σημίτη στις ΗΠΑ και καλεί τον ελληνικό λαό να γιγαντώσει το φιλειρηνικό κίνημα. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του ΚΚΕ τονίζεται:

"Και "πριν αλέκτωρα φωνήσαι τρις" η κυβέρνηση πήρε πίσω την επιφύλαξή της στην επιβολή του εμπάργκο κατά της Γιουγκοσλαβίας και αποφάσισαν όλες οι κυβερνήσεις των χωρών της ΕΕ. Ετσι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε στο ενεργητικό της ακόμη μια επιθετική πράξη κατά της γειτονικής χώρας.

Αυτή η εχθρική στάση της ελληνικής κυβέρνησης, σε συνδυασμό με τις δημόσιες τοποθετήσεις του Κ. Σημίτη στις ΗΠΑ, κάνουν σαφέστατο ότι η κυβέρνηση της πλουτοκρατίας και της συμμετοχής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο έχει αποφασίσει να υπογράψει τα πάντα, στο όνομα των δήθεν εθνικών συμφερόντων.

Οι ισχυρισμοί κυβερνητικών στελεχών, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πράξει διαφορετικά, είναι ψευδέστατοι και υποκριτικοί. Αποσκοπούν στην απόκρυψη του οφθαλμοφανέστατου, ότι η κυβέρνηση έχει κάνει από καιρό τις επιλογές της, που στρέφονται ευθέως κατά των λαϊκών συμφερόντων.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες ο λαός μας και οι δυνάμεις που κρατάνε πατριωτική στάση πρέπει να ξεσηκωθούν σύσσωμοι. Να βροντοφωνάξουν να πάρει πίσω η κυβέρνηση την υπογραφή της για τον πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας, να διακόψει κάθε διευκόλυνση. Το κάθε κόμμα κρίνεται από την έμπρακτη συμβολή του στη γιγάντωση του αντιπολεμικού κινήματος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ