Κυριακή 6 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΔΙΟΞΙΝΕΣ
Λίστα απαγορευμένων προϊόντων από Βέλγιο

Να μην "πανικοβάλλονται" οι καταναλωτές αν τυχόν κατανάλωσαν ζωοκομικά προϊόντα και παράγωγά τους μολυσμένα με διοξίνες, συνιστά η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση!

Η Κομισιόν και από κοντά και η κυβέρνηση έλαβαν κατόπιν εορτής κάποια ημίμετρα προχτές σε μια προσπάθεια να "κατευνάσουν" τη δικαιολογημένη ανησυχία και αγωνία των καταναλωτών και όχι να χτυπήσουν το κακό στη ρίζα του. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε αργά προχτές βράδυ ότι απαγορεύεται η διάθεση στην αγορά και η διανομή στους καταναλωτές, στο εμπόριο και σε τρίτες χώρες χοιρινού και βοδινού κρέατος που έχουν εκτραφεί στο Βέλγιο από τις 15 Ιανουαρίου 1999 και μετά. Η απαγόρευση αυτή περιλαμβάνει: νωπό κρέας, κιμάδες και μέρη κρέατος, παρασκευάσματα κρέατος, προϊόντα ζωικής προέλευσης, νωπό γάλα, λίπη, μεταποιημένες ζωικές πρωτεϊνες και πρώτες ύλες παραγωγής ζωοτροφών.

Το πώς και τι θα γίνει ακριβώς, με τα μέτρα, που "ψάχνουν" να βρουν τα επιτελεία των Βρυξελλών φαίνεται ότι θα συζητηθούν αύριο σε έκτακτη σύνοδο ειδικών από τις 15 χώρες - μέλη της ΕΕ. Πάντως, μετά τα πρόσθετα προληπτικά μέτρα που ανακοίνωσε η Κομισιόν εκτός από την Ελλάδα, Γαλλία, Ολλανδία και Αυστρία ανακοίνωσαν ότι κλείνουν τα σύνορά τους στις εισαγωγές βελγικών ζωοκομικών προϊόντων και παραγώγων τους.

Το υπουργείο Γεωργίας ανακοίνωσε προχτές βράδυ ότι οι κτηνιατρικές υπηρεσίες κλήθηκαν σε έκτακτη υπηρεσία χτες και σήμερα για να εντοπίσουν και να καταστρέψουν τα προϊόντα που βρίσκονται στην απαγορευμένη λίστα.

Ωστόσο, όμως, πίσω από τα όποια μέτρα ανακοινώνονται από την ΕΕ και την κυβέρνηση, παραμένει ανοιχτή η πληγή, αφού είναι φανερό ότι οι διοξίνες κατέκλυσαν την Ευρώπη, εξαιτίας της ασυδοσίας των κερδοσκοπικών συμφερόντων των πολυεθνικών που "υποθάλπει" η "κοινή" αγορά της ΕΕ. Και επιβάλλεται, οι καταναλωτές να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να μην αρκούνται στις διάφορες ανακοινώσεις ημίμετρων και να αντισταθούν με την πάλη τους στη "διοξινωμένη" πολιτική της ΕΕ και των υποστηρικτών της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ