Κυριακή 6 Ιούνη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
"Εφυγε" ο Μήτσος Παριανός

Πέθανε την Τετάρτη 27 Μαϊου, στο Καρλόβασι, ο παλαίμαχος κομμουνιστής, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Μήτσος Παριανός.

Ο Μήτσος Παριανός πήρε μέρος στους αγώνες της εργατικής τάξης στα δύσκολα χρόνια της μεταξικής δικτατορίας, πρωτοστάτησε στην περίοδο της Εθνικής Αντίστασης. Για την αντιστασιακή του δράση διώχτηκε και φυλακίστηκε, πάλεψε για τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας, μέσα από την ΕΔΑ, εξορίστηκε στην περίοδο της δικτατορίας, συνέβαλλε αποφασιστικά στο χτίσιμο των οργανώσεων του Κόμματος στη μεταπολίτευση και παρέμεινε ως το τέλος της ζωής τους πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ και του σοσιαλισμού.

Η ΝΕ Σάμου του ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη των κομμουνιστών του νομού για τη μεγάλη απώλεια. "Στο πρόσωπο του συντρόφου Μήτσου Παριανού βλέπουμε την ιστορία του Κόμματός μας, τους αγώνες και τις θυσίες του λαού μας. Ο σύντροφος Μήτσος θα μείνει για πάντα αθάνατος στη μνήμη μας και το παράδειγμά του, θα μας δίνει κουράγιο στην καθημερινή μας δουλιά, για να χτιστεί το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Δημοκρατικό Μέτωπο, για μια Ελλάδα της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της προκοπής για το λαό της, για το Σοσιαλισμό", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη μνήμη του, η ΝΕ Σάμου του ΚΚΕ συγκέντρωσε για την ενίσχυση του Κόμματος το ποσό των 50.000 δραχμών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ