Παρασκευή 16 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Δήλωση - μνημείο ρατσισμού

Να θριαμβολογήσει και να εκμεταλλευτεί πολιτικά την εξέλιξη έσπευσε η κυβέρνηση

Ευκαιρία για να δικαιολογήσει και δικαιώσει τις επιχειρήσεις - σκούπα και να υποδαυλίσει το ρατσισμό και την ξενοφοβία, βρήκε ο Κ. Σημίτης μετά την "επιτυχία" της αστυνομικής επιχείρησης. Ταυτόχρονα, ο ίδιος και υπουργοί έσπευσαν να θριαμβολογήσουν και να εκμεταλλευτούν πολιτικά την εξέλιξη. Το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός στο λαό ήταν ότι οι οικονομικοί μετανάστες ευθύνονται για την εγκληματικότητα και θα πάρουν όλα τα μέτρα για να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά!.

Ολόκληρη η δήλωση - μνημείο ρατσισμού που έκανε ο Κ. Σημίτης προσερχόμενος στο υπουργείο Εσωτερικών, έχει ως εξής: "Θέλω να συγχαρώ τους συναδέλφους υπουργούς που χειρίστηκαν αυτή την υπόθεση και την Ελληνική Αστυνομία που έκαναν πραγματικά καλή δουλιά. Αυτό δείχνει ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την πρόκληση, η οποία προέρχεται από το κύμα των οικονομικών μεταναστών (!). Μέλημά μας είναι να κατοχυρώσουμε την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, διότι η ασφάλειά τους αποτελεί ένα πολύ σημαντικό αγαθό. Εχουμε ξεκινήσει ήδη μια σειρά από μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την εγκληματικότητα. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά, το φαινόμενο πρέπει να εξαλειφθεί".

Οι κυβερνητικές προθέσεις είχαν φανεί νωρίτερα στην ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δ. Ρέππα, ο οποίος είπε συγκεκριμένα: "Επαναλαμβάνω, ότι με αφορμή αυτό το επεισόδιο, οι προβληματισμοί που δημιουργούνται για τη γενικότερη κατάσταση, όσον αφορά το επίπεδο τάξης και δημόσιας ασφάλειας, θα πρέπει να μη μένουν προβληματισμοί. Ισα ίσα, να μας κάνουν όλους να σκεφθούμε ότι θα πρέπει να συνεργαστούμε και να συμβάλουμε για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά αυτό το φαινόμενο. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση, σε αυτή την κατεύθυνση πιστεύουμε ότι κάθε πολίτης επιθυμεί να συμβάλει με το δικό του τρόπο".

Οι υπουργοί

Από την πλευρά της η υπουργός Προεδρίας και Εσωτερικών Β. Παπανδρέου,αφού χαρακτήρισε την επιχείρηση "πολύ δύσκολη, αλλά πολύ καλά σχεδιασμένη", έδωσε συγχαρητήρια και ευχαρίστησε "όλους όσοι ενεπλάκησαν σε αυτή" και πρόσθεσε: "Το μήνυμα από αυτή την επιχείρηση και που θέλω να πω στον ελληνικό λαό, είναι ότι πρωταρχικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των πολιτών".

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Μ. Χρυσοχοϊδης, είπε ότι "η ΕΛ.ΑΣ. έκανε το καθήκον της". Ευχαρίστησε την Ειδική Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, "που με πιστότητα εκτέλεσε το σχέδιο για την απελευθέρωση των ομήρων", αλλά και "τους δύο ειδικούς επιστήμονες που ήταν παρόντες καθ' όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, τους άντρες των ΕΚΑΜ, καθώς και όλους τους αστυνομικούς που ήταν παρόντες σε όλη αυτή την προσπάθεια". Είπε επίσης ότι όλη αυτή η υπόθεση "θα διερευνηθεί σε βάθος".

Η ΝΔ

Πλήρη κάλυψη και στήριξη στην αστυνομική επιχείρηση έσπευσε να προσφέρει η ηγεσία της ΝΔ, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση να επιδεικνύει την αναγκαία πολιτική βούληση "για τη λήψη θαρραλέων μέτρων" για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων. Στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθυμίζει ότι το κόμμα του έχει υποδείξει πλήρες πλαίσιο μέτρων για την αναβάθμιση της αστυνομίας και επαναλαμβάνει την ετοιμότητα της ΝΔ "να στηρίξει κάθε κυβερνητική επιλογή που θα κινείται στην κατεύθυνση αυτή".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχετικά με την προγραμματισμένη συγκέντρωση της ΠΟΑΣΥ για την εγκληματικότητα(2017-06-28 00:00:00.0)
Οι εργαζόμενοι να αντισταθούν στους χαφιέδικους μηχανισμούς(2009-12-25 00:00:00.0)
Επιχείρηση τρομοκράτησης των μεταναστών(2009-03-28 00:00:00.0)
Οχι στη νέα αντιδημοκρατική πρόκληση(2005-03-01 00:00:00.0)
Επικίνδυνο τρομο-δόγμα(2004-10-22 00:00:00.0)
Αναδιάρθρωση στα πλαίσια της παγκοσμιότητας(2000-07-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ