Παρασκευή 16 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ
Νέος "άθλος" της δημοτικής αρχής...

Και με απειλές προς συμβούλους προσπαθεί να εφαρμόσει την απόφαση του περιφερειάρχη για "αργία" της Βέρας Νικολα'ϊδου

Διολισθαίνει συνεχώς η δημοτική αρχή της Νίκαιας στην υπόθεση της "αργίας" της επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας" (ΔΕ) και δημοτικής συμβούλου Βέρας Νικολαϊδου."Αναβαθμίζει" το ρόλο του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Π. Μεσίσκλη σε εκτελεστή της πολιτικής δίωξης εις βάρος της, υπό το "βλέμμα" πάντα του δημάρχου και της πλειοψηφίας.

Το νέο κρούσμα της αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς της δημοτικής αρχής συνέβη κατά τη χτεσινή, έκτακτη, συνεδρίαση του ΔΣ, με τον πρόεδρο του ΔΣ να εξακολουθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά να μην καλεί την Β. Νικολαϊδου στις συνεδριάσεις, οχυρωμένος πίσω από τις εντολές του περιφερειάρχη και σε πλήρη αντίθεση με την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, που αρνείται να δεχτεί την απόφαση του περιφερειάρχη για "αργία" της δημοτικής συμβούλου και ζητά την ανάκλησή της.

Οταν ο σύμβουλος της ΔΕ Δ. Σεϊτανίδης υπενθύμισε στον πρόεδρο τη θεσμικά κατοχυρωμένη υποχρέωσή του να εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΔΣ και να καλεί την Β. Νικολαϊδου στα συμβούλια, ο πρόεδρος απάντησε... ότι του αφαιρεί το λόγο!

Ο σύμβουλος της ΔΕ ανταπάντησε, λέγοντας πως σε περίπτωση που ο πρόεδρος δεν εφαρμόσει την απόφαση του ΔΣ, όπως έχει υποχρέωση, θα θεωρείται από τη ΔΕ κυβερνητικός υπάλληλος, εκτελών εντολές του γραμματέα της περιφέρειας.Τότε ο πρόεδρος ...απείλησε (!) τον δημοτικό σύμβουλο ότι θα διακόψει τη συνεδρίαση και θα θέσει ζήτημα μομφής εναντίον του. Κάτι, που, όμως, δεν τόλμησε να πράξει, αφού η ΔΕ δέχτηκε να συζητηθεί η μομφή, γεγονός που θα αποκάλυπτε ακόμη πιο καθαρά την αντιδημοκρατική πρακτική της δημοτικής αρχής.

Το θέμα της έκτακτης συνεδρίασης αφορούσε την ένταξη στο σχέδιο πόλης της περιοχής του Σταυρού στο Σελεπίτσαρι, εκεί που προγραμματίζεται να χτιστεί το Σπίτι της Αρσης Βαρών. Η "αγωνία" για την έκτακτη λήψη της απόφασης εξηγείται από το ότι, όπως φάνηκε, η δημοτική αρχή δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση για τους κατοίκους της περιοχής και μάλλον θέλει να αποφύγει τις αντιδράσεις. Η κατοικήσιμη έκταση αυτή τη στιγμή στην περιοχή εκτείνεται σε 30 στρέμματα και η πρόταση της δημοτικής αρχής ήταν να δοθούν οικόπεδα για να γκρεμιστούν τα υπάρχοντα σπίτια και να συμπτυχθούν οι κάτοικοι σε 8 στρέμματα με τη μορφή δύο οικοδομικών τετραγώνων.

Η ΔΕ ζήτησε να υπάρξει πρόταση της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, που δεν υπήρχε, να ζητηθεί η θέση της τεχνικής επιτροπή και μετά να γίνει συζήτηση και με τους κατοίκους για να σχηματιστεί συγκεκριμένη πρόταση. Αυτό δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία, η οποία αποφάσισε την ένταξη των 30 στρεμμάτων στο σχέδιο πόλεως, αλλά χωρίς να ξεκαθαρίσουν τι θα γίνει με τους κατοίκους. Μερικοί από αυτούς παρακολούθησαν τη συνεδρίαση και η απόφαση προκάλεσε την οργή τους, αλλά και την ευθεία αντιπαράθεση με τον δήμαρχο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ