Παρασκευή 16 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δόθηκε η πρώτη άδεια ψηφιακής τηλεόρασης

Αδεια για εκπομπή ψηφιακής τηλεόρασης έχει από χθες η "Multichoice".Μετά τη σύμφωνη γνώμη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης την αίτηση της "Multichoice" για άδεια συνδρομητικής ψηφιακής τηλεόρασης υπέγραψε χθες ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας.

Το "πράσινο φως" στη "Multichoice" είχε δοθεί πριν δύο μήνες από το ΕΣΡ, με απόφαση για χορήγηση άδειας. Στη "Multichoice" μέτοχοι είναι η ολλανδική εταιρία "Netmed" με 51% ο "Τηλέτυπος" (MEGA) με 42% και η κυπριακή εταιρία "Λιμιέτ" με 7%. Σύμφωνα με το νόμο, για την παροχή άδειας συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών, την άδεια τη χορηγεί με απόφασή του ο υπουργός Τύπου, ύστερα από σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ. Στη συνέχεια θα πρέπει να υπογραφεί σύμβαση παραχώρησης με το δημόσιο.

Είναι αμφίβολο μετά τις διαστάσεις που πήρε το τελευταίο διάστημα η "μάχη" για τον έλεγχο της ψηφιακής τεχνολογίας και του αποκωδικοποιητή, μεταξύ του ΟΤΕ και της "Netmed", εάν τελικά υλοποιηθεί η ενιαία ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία θα συμμετείχαν εκτός από τη "Multichoice", ο ΑΝΤΕΝΝΑ, η ΕΡΤ και ο ΟΤΕ. Ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο για τη δημιουργία άλλης ψηφιακής πλατφόρμας με τη συμμετοχή του ΟΤΕ, της ΕΡΤ και ενδεχομένως του ΑΝΤΕΝΝΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ