Παρασκευή 16 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερχεται η σειρά της ΕΘΕΛ;

Σε μεθοδευμένο ξεπούλημα όλων των ΔΕΚΟ προχωρά η κυβέρνηση. Μετά την "Ολυμπιακή Αεροπορία", που παραδίνεται στην "Μπρίτις Εργουέις", ήρθε η σειρά της Εταιρίας Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ).

Σε χτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της εταιρίας, με θέμα την "Πιστοποίηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΘΕΛ", η διοίκηση παρουσίασε μελέτη που εκπονήθηκε με απογραφικά στοιχεία του 1997, σύμφωνα με την οποία τα περιουσιακά στοιχεία (κινητά και ακίνητα) της ΕΘΕΛ, είναι μόλις 36 δισ. δραχμές.

Σημειώνεται ότι το 1992, που η κυβέρνηση της ΝΔ διέλυσε την τότε ΕΑΣ, απέλυσε τους εργαζόμενους και χάρισε τα λεωφορεία στους "νοικοκυραίους" των ΣΕΠ, η αξία της εταιρίας υπολογιζόταν σε περισσότερα από 120 δισ. δραχμές. Είναι αξιοσημείωτο, επίσης, ότι μόνο η παραγγελία των 750 καινούριων λεωφορείων (πρόκειται να παραληφθούν μέχρι το τέλος του 2000) ξεπερνά τα 80 δισ. δραχμές!.

Τα παρόντα μέλη του ΔΣ - με εξαίρεση τον Χρ. Σταμούλο,ο οποίος μάλιστα "χλευάστηκε" (!) από τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ και αντιπρόεδρο της ΕΘΕΛ Στρ. Παπαδημητρίου,όταν επισήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να αποτιμάται τόσο χαμηλά η εταιρία - αποδέχτηκαν ως έχει τη μελέτη, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι η αξία της μετοχής κάθε εταιρίας, είναι μικρότερη της πραγματικής αξίας.

Είναι πασίδηλο ότι παρά τις εκφοβιστικές κορόνες υπουργών, στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚΕ στην ΕΘΕΛ, ότι "αν δε βάλουν όλοι πλάτη" θα έρθει στην εξουσία η ΝΔ και θα ιδιωτικοποιήσει τις αστικές συγκοινωνίες, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στρώνει μεθοδικά το δρόμο της ιδιωτικοποίησης, διαμορφώνοντας, μάλιστα, ιδιαίτερα "ελκυστικές" τιμές, ώστε να βρεθούν εύκολα αγοραστές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ