Παρασκευή 16 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Να μην "ταφούν" εκεί τα λαϊκά προβλήματα

Τα προβλήματα που έχουν γεννηθεί από τη συνέχιση της λειτουργίας του νεκροταφείου της "Ανάστασης", σε συνδυασμό με τη μη σωστή λειτουργία του νέου διαδημοτικού νεκροταφείου στο Σχιστό, είναι πολύ μικρότερα από τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων του Πειραιά, όπως της ανεργίας, της ρύπανσης του περιβάλλοντος κλπ. Αυτό τόνισε χτες ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης Μιχάλης Λιονής,κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου των δημοτικών κινήσεων της μειοψηφίας του Δήμου Κερατσινίου, επισημαίνοντας ότι, αντί οι δήμαρχοι να ασχολούνται με ένα θέμα που η λύση του είναι ευκολότατη, αρκεί να τηρηθούν από όλους οι υπάρχουσες συμφωνίες, έπρεπε να συντονίζουν τις ενέργειές τους για τη συμπαράσταση στους αγώνες του λαού.

Ο Μ. Λιονής υπογράμμισε ότι ευθύνες για την όξυνση του προβλήματος έχει ο Δήμος Πειραιά, που, όχι μόνο δεν κλείνει το νεκροταφείο της "Ανάστασης", αλλά μέχρι πρότινος πουλούσε εκεί οικογενειακούς τάφους. Ευθύνες έχουν και οι δήμοι Κορυδαλλού,Νίκαιας,Μοσχάτου και Ρέντη, που δε στηρίζουν το διαδημοτικό νεκροταφείο επιτρέποντας ταφές δημοτών τους στο Γ νεκροταφείο ή της Καλλιθέας. Ευθύνες έχει και η πολιτεία, ενώ προβλήματα δημιουργούν και οι οικονομικές πιέσεις του ιδιώτη που κατασκεύασε το νεκροταφείο στο Σχιστό. Αποτέλεσμα της μη στήριξης του νέου νεκροταφείου είναι ότι ήδη τους τρεις πρώτους μήνες λειτουργίας του έχει ζημία 50 εκατομμυρίων, επισήμανε ο εκπρόσωπος της ΝΑΣ. Καταλήγοντας, κάλεσε το Δήμο Πειραιά να αποποιηθεί κάθε ιδιοκτησίας του στην "Ανάσταση", την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και το Σύνδεσμο των δήμων για το διαδημοτικό νεκροταφείο να πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις για τη λύση των διαφορών που υπάρχουν.

Ο πρώην δήμαρχος Κερατσινίου Γιώργος Χάσκας, επικέντρωσε την κριτική του στον νυν δήμαρχο Φώτη Μελά, για τον οποίο είπε ότι με τους χειρισμούς του οδήγησε το δήμο σε αδιέξοδο. Στο ίδιο μήκος κύματος και η επικεφαλής της Κίνησης "Συνεργασία για μια ανθρώπινη πόλη", Εύη Καρακώστα, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι ο Φ. Μελάς σε συνεργασία ίσως με τον ομοϊδεάτη του δήμαρχο Πειραιά Χρ. Αγραπίδη, όξυνε την κατάσταση με ακραίες κινητοποιήσεις, χωρίς μάλιστα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να μην κλείσει τελικά το νεκροταφείο της "Ανάστασης".

Απαντώντας σε ερώτηση του "Ρ" για το αν πρέπει να πιεστεί η πολιτεία για τη θεσμοθέτηση της καύσης των νεκρών όσων το επιθυμούν, με δεδομένο μάλιστα το ότι και το νέο νεκροταφείο θα έχει κορεστεί σε 30 ή 50 χρόνια, ο Μ. Λιονής είπε ότι ο Σύνδεσμος για το νέο νεκροταφείο πρέπει να προχωρήσει στις αναγκαίες διαδικασίες, η Εύη Καρακώστα σημείωσε ότι όπως η ανεξιθρησκία είναι δικαίωμα, και η καύση όσων το επιθυμούν πρέπει να είναι δικαίωμά τους, ενώ ο Γ. Χάσκας δήλωσε απροετοίμαστος για να απαντήσει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εναρξη με τον Σ. Μάλαμα(2013-06-07 00:00:00.0)
Διαρκής αγώνας ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική(1998-06-03 00:00:00.0)
Διευκρίνιση(1998-05-29 00:00:00.0)
Συγκέντρωση της ΔΑΣ Κερατσινίου(1997-07-01 00:00:00.0)
Βράζει το Κερατσίνι(1996-03-28 00:00:00.0)
Και μετά τον τριήμερο αποκλεισμό, τι;(1996-01-27 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ