Παρασκευή 16 Ιούλη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΑΤΟφροσύνη από τον Γ. Παπανδρέου

"Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή πληρώνει τα 50-60 χρόνια ενός σκληρότατου καθεστώτος στη γειτονική χώρα, που άφησε ερείπια, μετά την κατάρρευσή του", δήλωσε χτες ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου.Σχολιάζοντας, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει τα παρακάτω:

"Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου για την κοινωνική εγκληματικότητα, με αφορμή το νέο τραγικό περιστατικό των Ελλήνων ομήρων, χαρακτηρίζονται από ΝΑΤΟφροσύνη και από την παραποίηση της πραγματικότητας. Φαίνεται να πιστεύει ότι ο αντικομμουνισμός και τα ψέματα μπορούν να καλύψουν τις αιτίες της μαζικής μετανάστευσης Αλβανών στην Ελλάδα.

Οι Αλβανοί οικονομικοί μετανάστες άρχισαν να έρχονται στην Ελλάδα μετά το 1991, όταν πια η καπιταλιστική παλινόρθωση είχε συντελεστεί. Αυτό το γνωρίζουν οι πάντες και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά το αποσιωπά. Οι πάντες, επίσης, γνωρίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Αλβανών εργατών είναι αντικείμενο στυγνής εκμετάλλευσης μεσαιωνικού τύπου, αντικείμενο αύξησης των κερδών των επιχειρήσεων και όχι μόνο.

Η δράση της αλβανικής μαφίας είναι ένα άλλο σοβαρό ζήτημα, για το οποίο η κυβέρνηση ουδέν το ουσιαστικό πράττει. Αντίθετα, με τη στάση της βάζει στο ίδιο τσουβάλι τα χλωρά με τα ξερά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ