Τετάρτη 22 Νοέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Ελα μου ντε...

«Για να μην κοροϊδευόμαστε: τι πάει να πει "σε περίπτωση που οι υπαίτιοι είναι αστυνομικοί..." (το επανέλαβε χθες και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: "αν υπάρχουν αναμεμειγμένοι αστυνομικοί θα τιμωρηθούν..."); Δηλαδή ποιοι "άλλοι" κυκλοφορούν με... χειροπέδες στην τσέπη και "ξαφνικά" στην εξέλιξη μιας πορείας αποφασίζουν να "μπουζουριάσουν" και να κακοποιήσουν" προκλητικά (δεν ήξεραν πως τους "παίρνει η τηλεόραση"!) ένα, τον όποιο, νεαρό;» (η απορία του Θάνου Οικονομόπουλου στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Τον ίδιο πάντα φερετζέ

«Για τις 110 ΕΔΕ που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια έχουν εκδοθεί ισάριθμα απαλλακτικά πορίσματα, την ώρα που αυξάνονται τα περιστατικά βίας» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

Στο ψητό

«Σε τέσσερα ζητήματα - πανεπιστημιακό άσυλο, ανάδειξη πρυτανικών αρχών, εκλογή και εξέλιξη μελών ΔΕΠ και αριστεία - θα πρέπει να επικεντρωθούν οι αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Πανεπιστημίων, όπως συμφώνησαν κορυφαίοι Ελληνες καθηγητές του εξωτερικού κατά τη διάρκεια διημερίδας που ξεκίνησε χθες με πρωτοβουλία του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

Ετοιμάζουν «ντρίμπλα»

«Η Μιλένα Αποστολάκη ανέφερε ότι ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ είναι εντελώς αντίθετος σε μια τέτοια προοπτική. Αναγνώρισε ότι υπάρχει πολιτικό κόστος για την όποια υπαναχώρηση, σημείωσε όμως ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να προσπαθήσει πολύ για να πείσει ότι διαφέρει από τη Νέα Δημοκρατία» (για το άρθρο 16 η συζήτηση στο ΠΑΣΟΚ / «τα ΝΕΑ»).

Κι εδώ αγοράζουν ...δημάρχους

«Ενας πλούσιος ινδός γαιοκτήμονας, ο οποίος ανήκει σε ανώτερη κάστα, κέρδισε σε πλειστηριασμό μια ...αναλφάβητη γυναίκα κατώτερης κάστας, η οποία ωστόσο τυγχάνει πρόεδρος του συμβουλίου του χωριού Κοντικουλάμ, στο κρατίδιο Ταμίλ Ναντού. Καταβάλλοντας 4.810 δολάρια ο γαιοκτήμονας αγόρασε τη γυναίκα, αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο δικαίωμα προμήθειας σε όλες τις εργολαβίες του χωριού. Πώς; Μέσω του αποκλειστικού δικαιώματος εκείνης να τις εγκρίνει. Ουσιαστικά όμως εκείνος θα ελέγχει τις συμβάσεις, ως μέλος της ανώτερης κάστας Θεβάρ, καθώς εκείνη δε θα τολμά να αντιμιλήσει λόγω της ταπεινής καταγωγής της» (η ανταπόκριση στο «ΒΗΜΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ