Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ
ΚΙΜ ΡΟΣΙ ΣΤΟΥΑΡΤ
Ανάμεσα

Ετούτη η ταινία είναι σεμνή! Δε μεγαλοπιάνεται με ακριβό κινηματογράφο, με τράβελινγκ, με γερανούς, με φωτισμούς και πλούσια ντεκόρ. Είναι ανθρώπινη! Και, φυσικά, ασχολείται με ένα ρεαλιστικό και καθημερινό θέμα. Με έναν ρεαλιστικό και «καθημερινό» τρόπο.

Ενας νεαρός πατέρας προσπαθεί να τα φέρει βόλτα με τη δουλιά και με την ανατροφή των δυο ανήλικων παιδιών του. Και σχεδόν τα καταφέρνει! Ωστόσο, εκεί που πάει να ηρεμήσει και να ισορροπήσει, εμφανίζεται από το πουθενά η νεαρή γυναίκα του, που τους έχει εγκαταλείψει, και τους αναστατώνει!

Κάθε φορά εκείνος τη συγχωρεί και κάθε φορά εκείνη, υπακούοντας στις αδυναμίες της, τους ξαναφεύγει. Η ταινία, με αξιοπρόσεκτη τρυφερότητα, με λογική και χαμηλούς τόνους, ασχολείται με μια από τις πολλές επιστροφές. Η ψυχή του θεατή τρέμει, μαζί βέβαια και η ψυχή της οικογένειας, για την τελική έκβαση της απόπειρας. Θα μείνει αυτή τη φορά; Θα «ξανακολλήσει» η οικογένεια;

Αν δεν πληγώνεστε, χρονιάρες μέρες, για να δείτε την ιστορία του διπλανού σας, τη δική σας ιστορία ίσως, τότε δείτε την ταινία. Θα κερδίσετε από την αλήθεια της. Από την τρυφερότητά της. Σε καμία περίπτωση δεν προσπαθεί να σας ξεγελάσει, να σας κολακέψει, να σας πάρει το εισιτήριο. Είναι ειλικρινής και ρεαλιστική μέχρι το τέλος!

Παίζουν: Κιμ Ρόσι Στούαρτ, Μπάρμπορα Μπομπούλοβα, Αλεσάντρο Μόρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ