Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αστυνομικοί λήστεψαν ... «ύποπτο» Πακιστανό;

Τρεις αστυνομικοί με πολιτικά σταμάτησαν Πακιστανό που τον θεώρησαν ύποπτο για έλεγχο. Λίγο αργότερα διαπίστωσε ότι του είχαν πάρει τα χρηματά του. Αυτό προκύπτει από την καταγγελία Πακιστανού μετανάστη για περιστατικό που συνέβη, προχτές Τρίτη, λίγο πριν από τις 7 το βράδυ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, λίγα μέτρα από τα γραφεία της Πακιστανικής Κοινότητας στην οδό Ικτίνου.

Οπως καταγγέλλει ο μετανάστης, τρεις αστυνομικοί με πολιτικά τον σταμάτησαν για έλεγχο, καθώς τον θεώρησαν ύποπτο. Στην αρχή του δήλωσαν την ιδιότητά τους και όταν ο μετανάστης ζήτησε τις ταυτότητές τους, ένας από αυτούς του την «έχωσε» στο πρόσωπό του. Στη συνέχεια, τον υπέβαλλαν σε σωματικό έλεγχο.

Αφού δε βρήκαν κάτι ύποπτο πάνω του και έλεγξαν τα χαρτιά του, τον άφησαν να φύγει. Δεν είχε προχωρήσει λίγα μέτρα, όταν έβαλε το χέρι του στην τσέπη του σακακιού του και συνειδητοποίησε ότι τα 420 ευρώ που είχε πάνω του (έξι χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και έξι των 20 ευρώ), είχαν εξαφανιστεί... ταχυδακτυλουργικά. Αμέσως γύρισε στους αστυνομικούς και τους ζήτησε τα λεφτά του, εισέπραξε όμως την απάντηση: «Φύγε από δω, όλα τα πήρες».

Τελικά, μετά από παρέμβαση ομοεθνών του και μελών της Πακιστανικής Κοινότητας, όλοι οι εμπλεκόμενοι στο συμβάν πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, στο οποίο υπηρετούν οι τρεις αστυνομικοί. Αργότερα πήγαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Σε βάρος των τριών αστυνομικών ασκήθηκε αυτεπάγγελτη δίωξη για κλοπή από κοινού, ενώ οι αστυνομικοί μήνυσαν τον μετανάστη για ψευδή καταμήνυση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ