Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νεκρός αλιεργάτης από έκρηξη βλήματος

Ενας 28χρονος αλιεργάτης σκοτώθηκε χτες το πρωί στην Αλεξανδρούπολη, όταν εξερράγη πάνω στο κατάστρωμα του αλιευτικού που εργαζόταν βλήμα που περισυνελέγη μαζί με τα δίχτυα από τη θάλασσα. Το ατύχημα σημειώθηκε στο επαγγελματικό σκάφος «ΣΩΤΗΡΗΣ» που ψάρευε τέσσερα ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμένα Μαρώνειας Ροδόπης. Στο σκάφος βρίσκονταν συνολικά επτά μέλη του πληρώματος και η έκρηξη, σύμφωνα με το ΥΕΝ, σημειώθηκε κατά τη μεταφορά του σάκου της μηχανότρατας με μπίγα από την πλώρη προς την πρύμνη.

Την περασμένη βδομάδα, σε ανάλογο περιστατικό είχαν τραυματιστεί σοβαρά δύο ψαράδες από έκρηξη βλήματος που σημειώθηκε στο κατάστρωμα του αλιευτικού σκάφους «Νταουλτζής Γ.», ενώ αυτό ψάρευε σε απόσταση 5 ναυτικών μιλίων ανοιχτά της Μαρώνειας. Η έκρηξη έγινε κατά τη διάρκεια περισυλλογής των διχτυών από τη θάλασσα, με συνέπεια ο ένας από τους αλλοδαπούς αλιεργάτες να χάσει δύο από τα δάχτυλα των ποδιών του.

Σημειώνεται ότι λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών οι μηχανότρατες αλιεύουν το τελευταίο διάστημα κοντά στις ακτές. Οι ψαράδες αναφέρουν ότι τα άσκαστα βλήματα πιθανά να προέρχονται από το πεδίο βολής Πετρωτών Ροδόπης. Προανάκριση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ