Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζητούν παράταση του πίνακα επιτυχόντων

Εννιά χρόνια πέρασαν από το διαγωνισμό που προκηρύχτηκε το Σεπτέμβρη του 1997 με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης για την πρόσληψη ειρηνοδικών Δ` Τάξης και 30 περίπου ειρηνοδίκες, από τους 310 επιτυχόντες, παραμένουν μέχρι σήμερα αδιόριστοι.

Η Επιτροπή Επιτυχόντων Ειρηνοδικών ζητάει την παράταση του πίνακα επιτυχόντων και τη σταδιακή πρόσληψή τους για την κάλυψη των κενών θέσεων στα 300 Ειρηνοδικεία και τα 400 Πταισματοδικεία της χώρας.

Θα πρέπει να επισημανθεί, όπως υποστηρίζει η Επιτροπή Επιτυχόντων, ότι πάγια τακτική του υπουργείου Δικαιοσύνης ήταν να προσλαμβάνει τους επιτυχόντες (ειρηνοδίκες, δικαστικούς υπαλλήλους και συμβολαιογράφους) μέχρι εξάντλησης των σχετικών πινάκων επιτυχόντων. Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση, το υπουργείο Δικαιοσύνης ενήργησε τα αντίθετα από τα καθιερωμένα και αρνήθηκε την παράταση του πίνακα των επιτυχόντων.

Τέλος, η Επιτροπή Επιτυχόντων αναφέρει πως αν και έχει αυξηθεί η καθ' ύλη αρμοδιότητα των Ειρηνοδικείων δεν έχει γίνει καμιά αύξηση των οργανικών θέσεων και η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης προσπαθεί να επιλύσει το πρόβλημα, κάνοντας αποσπάσεις ειρηνοδικών από επαρχιακά Ειρηνοδικεία σε Ειρηνοδικεία μεγάλων πόλεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ