Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΔΚΕ
Συνεχίζεται η κόντρα για τις «καρέκλες»

Συνέχεια στην κόντρα για τα «κουκιά» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε αιρετούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή το νέο τρόπο εκλογής των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επεξεργάστηκε η κυβέρνηση, δίνεται σήμερα σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας.

Είχε προηγηθεί συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ, όπου οι αιρετοί του ΠΑΣΟΚ και ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ που αντιδρούν στο νέο ΠΔ εκλογής, με 16 ψήφους έναντι 15 των αιρετών που πρόσκεινται στη ΝΔ, αποφάσισαν τη σύγκλιση της ΓΣ. Η όλη «κόντρα» πάντως εξελίσσεται σε παρωδία καθώς πίσω από την ουσία του ζητήματος, που είναι η συνέχιση του αντιδημοκρατικού τρόπου εκλογής των συλλογικών οργάνων, βρίσκεται η βούληση της κάθε πλευράς να κερδίσει την ηγεσία της ΚΕΔΚΕ.

Απέναντι σε αυτό το σκεπτικό βρίσκεται η θέση της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ), η οποία προκαλώντας το δήθεν αίσθημα δημοκρατικής εκπροσώπηση που επικαλούνται οι υπόλοιπες παρατάξεις, πρότεινε την εκπροσώπηση των παρατάξεων στα συλλογικά όργανα με απλή αναλογική και με βάση το ποσοστό που έλαβαν στον πρώτο γύρο των εκλογών. Ούτε καν βέβαια πέρασε από το μυαλό των υπολοίπων παρατάξεων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ