Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αύριο η εκδήλωση ενάντια στα ναρκωτικά

Οι Oργανώσεις 5ου & 6ου Διαμερίσματος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καλούν αύριο, Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων του ΟΤΕ (3ης Σεπτεμβρίου 106).

Με αφορμή τις δραματικές διαστάσεις που παίρνει το πρόβλημα της εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες, αλλά και τις αντιδραστικές αλλαγές που προωθούνται στην αντιναρκωτική πολιτική της χώρας μας από την κυβέρνηση και τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών, μέσω του νέου Εθνικού Σχεδίου Δράσης, οι Οργανώσεις 5ου και 6ου Διαμερίσματος του ΚΚΕ και της ΚΝΕ της ΚΟΑ του Κόμματος διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση με θέμα το φαινόμενο των ναρκωτικών. Η συζήτηση θα γίνει αύριο, Παρασκευή, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων του ΟΤΕ (3ης Σεπτεμβρίου 106, πλατεία Βικτωρίας).

«Τα ναρκωτικά είναι χαρακτηριστικό μιας κοινωνίας, όπου το καπιταλιστικό κέρδος αναγορεύεται σε υπέρτατη αξία και όπου ο ατομικισμός και η "επί πτωμάτων ανάδειξη" αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Μιας κοινωνίας που αντί για δουλιά, μόρφωση, ψυχαγωγία και δικαιώματα στους νέους ανθρώπους, δίνει ανεργία, άθλιες συνθήκες εργασίας, εμπορευματοποίησης, αυταρχισμό, πολιτιστικά σκουπίδια», επισημαίνεται στην ανακοίνωση των Οργανώσεων του 5ου και 6ου Διαμερίσματος.

Σχετικά με την απόπειρα των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου να κρύψουν τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος και να συμβιβαστεί ο ελληνικός λαός με την ύπαρξή του υπογραμμίζεται: «Η προσπάθεια της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, των διάφορων πληρωμένων κονδυλοφόρων, να προωθηθεί η κυρίαρχη λογική της ανοχής, του συμβιβασμού με αυτό το φαινόμενο, είναι επικίνδυνη. Μέσα από διάφορες επικίνδυνες ψευτοθεωρίες, για "το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής", το διαχωρισμό των ναρκωτικών σε "σκληρά και μαλακά", την αποποινικοποίηση της χρήσης, προωθούν τη λογική της ναρκωκουλτούρας "να μάθουμε να ζούμε με τα ναρκωτικά"».

Απαντώντας στα παραπάνω, ξεκαθαρίζεται ότι «πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, που έχουν τον ίδιο στόχο, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, την αύξηση των κερδών του, την εδραίωση της εξουσίας του. Θέλουν να χτυπήσουν την αγωνιστική στάση, τη συλλογική δράση, μέσα από τη φυγή και την υποταγή, με τα ναρκωτικά και τα υποκατάστατά τους. Δεν είναι τυχαίο πως το εμπόριο των ναρκωτικών έρχεται δεύτερο σε κέρδη μετά το εμπόριο όπλων. Δεν είναι τυχαίο πως όλη σχεδόν η ηρωίνη που καταναλώνει η Ευρώπη παράγεται στο Αφγανιστάν, πως η παραγωγή εκτοξεύτηκε από τότε που εγκαταστάθηκαν εκεί οι δυνάμεις κατοχής των ΗΠΑ και των συμμάχων τους».

Και καταλήγει: «Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ πιστεύουν πως για την ουσιαστική αντιμετώπιση των ναρκωτικών απαιτείται η δράση για την αντιμετώπισή τους να συνδυαστεί με τη μαζική ένταξη των εργαζόμενων νέων, των φοιτητών και μαθητών στην ταξική πάλη. Στο εργατικό και λαϊκό κίνημα που παλεύει για τα σύγχρονα δικαιώματα της νέας γενιάς, αντιπαλεύει τα αντιδραστικά ιδεολογήματα της πλουτοκρατίας και στοχεύει στην ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για "ζωή ολόκληρη, όχι σε δόσεις"».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ