Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Κάνει πολιτική με απειλές απολύσεων και υπερδανεισμό

Με προκλητικό τρόπο η διοίκηση του δήμου Καισαριανής (ΣΥΝ), σε πρόσφατες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όχι μόνο επιτίθεται στους εργαζόμενους του δήμου, αλλά προχωρά και σε νέους υπέρογκους δανεισμούς. Οπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η «Ενωτική Αγωνιστική Πορεία» (ΕΑΠ), «μέλη της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης του ΣΥΝ, μίλησαν απαξιωτικά για τους εργαζόμενους σε προγράμματα του δήμου και άφησαν αιχμές για απόλυσή τους, με τη λήξη των προγραμμάτων».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προγράμματα ΛΑΕΚ και ΑΜΕΑ. Το πρώτο αφορά εργαζόμενους, οι οποίοι προσλήφθηκαν για να εργαστούν μέχρι τη συμπλήρωση των απαραίτητων ενσήμων για να βγουν στη σύνταξη και το δεύτερο Ατομα με Ειδικές Ανάγκες. Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΑΠ, οι εργαζόμενοι στα προγράμματα αυτά είναι για πέντε μήνες απλήρωτοι!

«Ως ΕΑΠ», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «καταγγέλλουμε όλους αυτούς που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως αναλώσιμο είδος. Συνεπείς σε αυτή μας τη θέση και θεωρώντας ιερό το δικαίωμα στην εργασία για όλους, με αγανάκτηση καταγγέλλουμε και τη για πέντε μήνες μη πληρωμή από το δήμο αυτών των εργαζομένων αλλά και τη σχεδιαζόμενη απόλυσή τους». Η ΕΑΠ καλεί τους εργαζόμενους σε «αυξημένη επαγρύπνηση, με δεδομένο μάλιστα ότι αυτές οι αντεργατικές προθέσεις του "αριστερού" δημάρχου και της "αριστερής" παράταξής του, εκδηλώθηκαν λίγες μέρες μετά τη συζήτηση στη Βουλή, ύστερα από πρόταση της ΝΔ για πλήρη κατάργηση της συνταγματικής διάταξης που κατοχυρώνει τη μονιμότητα των εργαζομένων στο δημόσιο και τους δήμους».

Επιπλέον, όμως, στις τελευταίες συνεδριάσεις, η διοίκηση του ΣΥΝ, μαζί με τη δημοτική παράταξη της ΝΔ, «ψήφισαν και αποφάσισαν τη σύναψη νέου δανείου 400.000 ευρώ για πέντε χρόνια με επιτόκιο 6,5%». Και τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση: «Η πλειοψηφούσα παράταξη του ΣΥΝ έχει υπερχρεώσει το δήμο με πάνω από 8 εκατ. ευρώ. Εχει αυξήσει δηλαδή το χρέος του δήμου σε ποσοστά πάνω από 300%. Αυτό σημαίνει ότι πάνω σ' όλους τους συμπολίτες μας επικρέμαται νέα υπέρογκη δημοτική υπερφορολόγηση και όχι μόνο».

Και καταλήγει: «Αλήθεια πάνω και σ' αυτό το ζήτημα σε τι διαφέρει ο "αριστερός" δήμαρχός μας με το δεξιό δήμαρχο του δήμου Αθήνας που δε διεκδικεί τους κρατικούς πόρους για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά γίνεται φορομπήχτης στο λαό;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ