Πέμπτη 21 Δεκέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Αυξήσεις επί αυξήσεων στα τέλη!

Νέες τσουχτερές αυξήσεις των δημοτικών φόρων κατά 9% προωθεί η Δημοτική Αρχή στο Δήμο Τρικκαίων, που επανεκλέχτηκε με τη στήριξη της ΝΔ, βάζοντας ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη των δημοτών της. Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα, στις 6 μ.μ., στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι νέες αυξήσεις αφορούν στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, ενώ έχει προηγηθεί απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου για αύξηση των τελών κοινόχρηστων χώρων και των κοιμητηρίων της πόλης. Ερχονται, δε, να προστεθούν σε μια σειρά άλλων αυξήσεων που έχει επιβάλει στο πλαίσιο της φορομπηχτικής της πολιτικής η Δημοτική Αρχή, το τελευταίο διάστημα, στα τιμολόγια της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης, όπου ο μέσος όρος των αυξήσεων φτάνει το 9,75% και στους χώρους στάθμευσης κατά 40%. Στις προθέσεις της είναι, δε, να πληρώσουν για τη χρήση Δημοτικών χώρων Αθλητικά Σωματεία και Σύλλογοι, προγράμματα μαζικής άθλησης κ.ά. Επίσης, από τις αρχές του νέου έτους θα ισχύσει και το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης.

Τη φορομπηχτική πολιτική κατήγγειλαν εκπρόσωποι της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» - ο Γ. Καΐκης, επικεφαλής και οι Γιάννα Κωνσταντινίδου, Ν. Γρηγορίου και Στ. Γκότζιας - επισημαίνοντας ότι η ανταποδοτικότητα θα επεκτείνεται σε κάθε υπηρεσία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού είναι κύρια κατεύθυνση όλων των κυβερνήσεων, τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Καταλήγοντας ο Γ. Καΐκης παρουσίασε τις προτάσεις της ΔΑΣ που είναι:

  • Διεκδίκηση των παρακρατηθέντων πόρων και αύξηση της επιχορήγησης από το κράτος, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και σε συντονισμό με τους άλλους δήμους του νομού.
  • Πάγωμα των τελών για το 2007 και σταδιακή μείωση για τα επόμενα χρόνια.
  • Χωρίς να είναι «πανάκεια», αλλά βοηθάει τους αδύναμους οικονομικά, το διαχωρισμό του δήμου σε ζώνες με κοινωνικά κριτήρια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ