Σάββατο 10 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Δύο κόμματα - μία πολιτική

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι μετά τον Γ. Παπανδρέου, την επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ θα τη συνέχιζαν τα γνωστά «παπαγαλάκια» του ΠΑΣΟΚιστάν. Ενα από αυτά έγραψε προχτές: «Ο συνεταιρισμός ΝΔ και ΚΚΕ αποτελεί το μονιμότερο στοιχείο της πολιτικής ζωής του τόπου τα τελευταία χρόνια»...

*

Αντί άλλης απόδειξης για το ποιο είναι το «μονιμότερο στοιχείο της πολιτικής μας ζωής», θα θέλαμε να προσκομίσουμε τη μαρτυρία του αρχηγού των προβοκατόρικων επιθέσεων εναντίον του ΚΚΕ. Τη μαρτυρία του ίδιου του κ. Γ. Παπανδρέου! Είπε ο κ. Παπανδρέου στην προτελευταία προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, στη Θεσσαλονίκη, στις 26 Φλεβάρη 2004, δηλαδή μόλις 10 μέρες πριν από τις εκλογές:

«Τι έχει προσφέρει η παράταξη της Δεξιάς όλα αυτά τα χρόνια; Τι έφερε στο προσκήνιο της πολιτικής; Τι προσέφερε στις νέες ιδέες; Μας μιλάει η Δεξιά τόσα χρόνια για τα προβλήματα της καθημερινότητας. Δε βλέπει πόσο προχωράει η Ελλάδα; Αλλά αποκαλύφθηκε η Νέα Δημοκρατία. Μας κατέθεσε τον χάρτη της καθημερινότητας. Τι μας προτείνει; Ποιο είναι το νέο πρόγραμμά της; Τι καινοτόμο φέρνει; Από τα 25 μέτρα που προτείνει η Νέα Δημοκρατία, 21 μέτρα ήδη εφαρμόζονται από τις κυβερνήσεις μας. Ηδη εφαρμόζονται από το ΠΑΣΟΚ, ήδη εφαρμόζονται από την κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη. Δηλαδή, τι πρόγραμμα έχει φέρει μετά από 7 χρόνια; Ερχεται να υιοθετήσει δικά μας μέτρα μετά από 8 χρόνια αντιπολίτευσης (...)»!

*

Πάντως, για να μη θεωρηθεί ότι τα παραπάνω ήταν μια από τις «ατάκες» που μπορεί να του ξέφυγαν του κ. Παπανδρέου λόγω του οίστρου του πάνω στο προεκλογικό μπαλκόνι, θα προσκομίσουμε ένα επιπλέον στοιχείο που καταδεικνύει ότι η άποψη πως η ΝΔ εφαρμόζει το πρόγραμμα και την πολιτική του ΠΑΣΟΚ δεν είναι μια «άτυχη» προσωπική στιγμή του αρχηγού του, είναι μια ομολογία του «όλου ΠΑΣΟΚ», όπως προέκυψε μετά από συνεδρίαση του ανώτατου οργάνου του. Απολαύστε τη:

«Η Νέα Δημοκρατία εμφανίστηκε με ένα πρόγραμμα μέτρων (...) Η ΝΔ, γυμνή από μέριμνα, ιδέες και προγράμματα (...), καταφεύγει στη δεξαμενή των μέτρων του ΠΑΣΟΚ, η πλειοψηφία των οποίων μάλιστα είναι ήδη σε εφαρμογή. Πρόκειται για μια απόπειρα που κινείται ανάμεσα στο γελοίο και την απροκάλυπτη υποκλοπή (...) Από τα 25 μέτρα που προτείνει η ΝΔ τα 21 περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ή στα υλοποιημένα μέτρα του ΠΑΣΟΚ (...)!

(Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, 28 του Φλεβάρη 2004)

*

Ανακεφαλαιώνουμε:

Η ΝΔ κυβερνάει με 25 μέτρα εκ των οποίων τα 21 είναι του ΠΑΣΟΚ!

Η ΝΔ κυβερνάει έχοντας «υιοθετήσει» και «υποκλέψει» την πολιτική του ΠΑΣΟΚ!

Η ΝΔ ήρθε στην κυβέρνηση και προωθεί ένα πρόγραμμα που «ήδη εφαρμοζόταν» από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!

Καταλάβατε τώρα γιατί το ΠΑΣΟΚ και οι «παπαγάλοι» του αντιΚΚΕδίζουν; Πώς να αντέξουν ότι το ΚΚΕ όχι μόνο δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά αλλά και ότι δεν επιλέγει ανάμεσα σε καμία Δεξιά.


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ