Σάββατο 10 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα «Αμερικανάκια» του αντικομμουνισμού

Κάποιες ...ευαίσθητες χορδές τους φαίνεται άγγιξε η αντιΚΚΕ επίθεση του Γ. Παπανδρέου και στελεχών του ΠΑΣΟΚ και, αμέσως, πήραν φωτιά γνωστοί και άγνωστοι κουκουεδολόγοι σε συγκροτήματα και διάφορα μέσα μαζικής διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Συγκροτήματα εφημερίδων και κανάλια. «Το ΚΚΕ αριστερός ψάλτης της Δεξιάς», «το ΚΚΕ που καίει σημαίες των Αμερικανών», παπαγαλίζουν. Ούτε καν ό,τι συμβολίζει αυτή η βαμμένη με το αίμα των λαών σημαία - σύμβολο του ιμπεριαλισμού δεν μπορεί να τους συγκρατήσει... Αλλωστε, κάποιοι απ' αυτούς έχουν δηλώσει: «Είμαστε(είναι οι ίδιοι) Αμερικάνοι»! Να η ευκαιρία, λοιπόν, να βγάλουν και τη χολή τους γιατί το ΚΚΕ δεν τους κάνει τη χάρη...

Τίποτα το περίεργο για όσους ξέρουν... Κάθε φορά που στο δικομματισμό, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δυσκολεύονται, καθώς αποκαλύπτεται η πολιτική τους, να χειραγωγούν τους οπαδούς τους, τότε - «παλιά τους τέχνη κόσκινο» - καταφεύγουν στον ανοιχτό αντικομμουνισμό, επιδιώκοντας ο κουρνιαχτός που σηκώνουν να θολώσει τα μυαλά και να συσκοτίσει την ουσία της αντιλαϊκής πολιτικής και της ευρωατλαντικής λιγούρας των δικομματικών εταίρων (ΠΑΣΟΚ -ΝΔ και Σία)... Γι' αυτό και η επίθεση στο ΚΚΕ και τώρα, καθώς το αναπτυσσόμενο κίνημα για την Παιδεία αποκαλύπτει την ταύτιση, ουσιαστικά, κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις για την ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Δεν μπορούμε, ωστόσο, πέρα από τη γύμνια των επιχειρημάτων τους, που οδηγεί και στη γελοιοποίησή τους, να μην αναφερθούμε στο ...«σοκ» που έπαθε ένα ...δημοσιογραφικό ταλέντο που από τα «ΝΕΑ» έθεσε το ...υπαρξιακό ερώτημα: «Τι εκφράζει το ελληνικό Κομμουνιστικό Κόμμα στην εποχή των ταινιών όπως το "Αντίο Λένιν" ή "Οι ζωές των άλλων";» (αντικομμουνισμός της μούχλας...). Αλλά αυτά παθαίνουν όσοι απευθύνονται στην ιμπεριαλιστική προπαγάνδα και τα (επεξεργασμένα) «αρχεία» των πρώην, που έβαλαν στο χέρι και πλαστογραφούν και αξιοποιούν καταπώς τους βολεύει οι ιμπεριαλιστές και οι αρμόδιες υπηρεσίες τους. Με τη ζαλάδα που τους έρχεται έτσι, ανακαλύπτουν και πως ...«μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου ο Περισσός ορθώνεται ως μοναδικός πύργος», όπως γράφει ο ανεκδιήγητος παπαγάλος στα «ΝΕΑ» του συγκροτήματος.

Θα πείτε εδώ, ο ιμπεριαλισμός και οι εντεταλμένοι του επιχειρούνε να ξαναγράψουν όλη την παγκόσμια Ιστορία και ιδιαίτερα αυτή που αφορά στην μπολσεβίκικη επανάσταση και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε. Και όσον αφορά στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, επιχειρούν να εξαφανίσουν τη μοναδική προσφορά της Σοβιετικής Ενωσης και όλων των αντιστασιακών κινημάτων. Θα κόλλαγαν αυτοί στον αντικομμουνισμό και τον αντιΚΚΕδισμό, ακόμα κι αν αυτογελοιοποιούνται, προκειμένου να συσκοτίσουν την αντιλαϊκή - αντεργατική πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ; Ελα ντε!


Γ. Ζ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ