Σάββατο 10 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΠΟΙΟΝ

ΚΑΤΙ ΑΠΟΡΙΕΣ... «Και μια... απορία: η αστυνομία που ...δεν ξέρει την ταυτότητα των "γνωστών - αγνώστων" που δεν είναι ικανή να τους συλλάβει όταν αποδεδειγμένα παρανομούν και απλώς λέει ότι "ανήκουν στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό/ αναρχικό χώρο...", πώς χθες αποδείχθηκε τόσο ...ικανή, ώστε όχι μόνο να ξέρει πού ακριβώς βρίσκονται και με τι μέσα μετακινούνται, αλλά να προβλέπει κιόλας τη μελλοντική παραβατική συμπεριφορά τους;» (ο Θάνος Οικονομόπουλος στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΔΙΑΚΡΙΤΑ ΜΑΤΙΑ: «Με τους περιβόητους κουκουλοφόρους έμοιαζαν οι δύο νεαροί, οι οποίοι παρέα με ένστολους αστυνομικούς και άλλους με πολιτικά παρακολουθούσαν χθες διακριτικά τη φοιτητική πορεία από τον προαύλιο χώρο της Βουλής. Φορούσαν τζιν παντελόνια, μπουφάν με σακίδια στους ώμους και μαύρους σκούφους επιδεικτικά να κρέμονται από την κωλοτσέπη. Οταν οι διαδηλωτές ξεκίνησαν να κατεβαίνουν την Πανεπιστημίου, ακολούθησαν την πορεία και χάθηκαν μέσα στο πλήθος. Λίγη ώρα μετά οι πρώτες μολότοφ έπεφταν στα Εξάρχεια. Μια απορία μόνο: τι να είχαν μέσα στα σακίδιά τους;» (η απορία με υπογραφή Α. Ν. Γ. στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

ΕΝΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΧΗ: «Εβγαλα την ανακοίνωση για να προστατεύσω τον κόσμο από την απειλή εν όψει του συλλαλητηρίου που έβλεπα ήδη από τη νύχτα (...) στη διάρκεια της νύχτας είχαν ξεκινήσει 15 με 17 πούλμαν από τη Θεσσαλονίκη και έρχονταν στην Αθήνα (...) οι αστυνομικές δυνάμεις μας πληροφόρησαν ότι μέσα στη νύχτα συνεπλάκησαν μεταξύ τους σκληρά για άγνωστο λόγο, στα Μάλγαρα, στον Πλαταμώνα και αλλού, όπου γίνονταν στάσεις (...) Οταν πλησίαζαν οι επιτελείς μου επικοινώνησαν με υπεύθυνους της ΠΟΣΔΕΠ. Ρωτούσαν οι αστυνομικοί: "τι είναι αυτοί που έρχονται εδώ; Πού θα πάνε, σας ρωτάμε γιατί όποτε έρχονται από Θεσσαλονίκη οργανωμένοι για οποιονδήποτε λόγο στην Αθήνα σπάνε, καίνε, τρώνε σε εστιατόρια και δεν πληρώνουν, επιτίθενται με μολότοφ" (...) ήταν βέβαιο ότι έφεραν πάνω τους μολότοφ (...) πράγματι, με δεδομένο ότι κανείς αναρχικός των γνωστών ομάδων της Αθήνας δεν εμφανίστηκε στην πορεία γιατί διαφώνησαν - δεν ξέρω το γιατί - αυτοί επιτέθηκαν με λοστούς και μάσκες (...) εξωφρενικό» (ο αττικάρχης Ασημάκης Γκόλφης στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ