Σάββατο 10 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικαστέα κι απαράδεκτη η επίθεση των ΜΑΤ

Ανακοίνωση της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης» για την επίθεση σε όσους διαδήλωναν ενάντια στον Αμερικανό πρέσβη και την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ

Την καταδίκη της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο εκφράζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» για την επίθεση των δυνάμεων καταστολής κατά των διαδηλωτών, την Τρίτη έξω από το δημαρχείο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές διερμηνεύοντας τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού - απέναντι στην εγκληματική, τρομοκρατική πολιτική των ΗΠΑ - διαδήλωναν την αντίθεσή τους, με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού πρέσβη Τσαρλς Ρις στο δημαρχείο. Ωστόσο, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η «Δημοκρατική Συσπείρωση», «με πρόσχημα μια συμβολική πράξη, συνήθη σε αντιιμπεριαλιστικές εκδηλώσεις, δηλαδή το κάψιμο της αμερικανικής σημαίας που προκλητικά αναρτήθηκε μπροστά στο δημαρχείο, στη θέση της σημαίας του Δήμου (!), με εντολή προφανώς του δημάρχου κ. Νικήτα Κακλαμάνη, οι διαδηλωτές δέχτηκαν την άγρια επίθεση των ΜΑΤ με ρόπαλα και ασφυξιογόνα. Αποδείχτηκε έτσι ότι η κυβέρνηση και ο δήμαρχος πειθαρχούν στις απαιτήσεις των ΗΠΑ για χτύπημα του "αντιαμερικανισμού", όπως θέλουν να παρερμηνεύουν την αντίθεση του λαού μας στον αμερικανικό ιμπεριαλισμό».

Παρακάτω η «Δημοκρατική Συσπείρωση» σημειώνει ότι η απαράδεκτη αυτή αντίδραση της κυβέρνησης και του δημάρχου είναι ακόμα πιο καταδικαστέα αφού, όπως αποδείχτηκε, ο πρέσβης των ΗΠΑ συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθηναίων Ν. Κακλαμάνη όπως και προηγούμενα με τον δήμαρχο Πειραιά Π. Φασούλα, για να «πλασάρει» τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων παρακολούθησης των πολιτών.

Σε αυτό το πλαίσιο η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καλεί τον ελληνικό λαό να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές και να υπερασπιστεί τα δημοκρατικά δικαιώματα που ασύστολα καταστρατηγούνται, στο όνομα της εξυπηρέτησης των στόχων των Αμερικανών ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ