Σάββατο 10 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θύμα δολοφονικής επίθεσης ο διοικητής του ΙΚΑ

Νεκρός βρέθηκε χτες νωρίς το βράδυ ο διοικητής του ΙΚΑ Γιάννης Βαρθολομαίος σε πολυκατοικία στην οδό Λυκάβου 20, στην περιοχή Ζωγράφου.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Αστυνομίας, βρέθηκε στο πλατύσκαλο ανάμεσα στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο χτυπημένος στο πρόσωπο. Κατά μαρτυρίες ενοίκων, λίγο πριν υπήρξε διαπληκτισμός του θύματος με άγνωστο άτομο. Σύμφωνα με πληροφορίες, επισκέφτηκε φιλικό του πρόσωπο που διέμενε στον 1ο όροφο. Η Αστυνομία ανέκρινε μία γυναίκα, στέλεχος του ΙΚΑ στον Τομέα Προμηθειών, ενώ αργά το βράδυ πιάστηκε από τις αρχές ο σύζυγός της, στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε στις 18:06, το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε την Αστυνομία.

Ο Γ. Βαρθολομαίος έφτασε στην πολυκατοικία στου Ζωγράφου οδηγώντας μόνος το αυτοκίνητό του, χωρίς το φρουρό του και τον οδηγό του. Εως τις 16:30 βρισκόταν ακόμη στο γραφείο του, ενώ για το πρωί του Σαββάτου είχε προγραμματίσει την καθιερωμένη πρωινή σύσκεψη με τον υποδιοικητή του ΙΚΑ. Διέμενε στο Χαλάνδρι και στη συγκεκριμένη πολυκατοικία ήταν επισκέπτης.

Δηλώσεις για το θέμα έκανε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο οποίος είπε ότι δεν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια και ότι το θύμα έφερε μώλωπες στο πρόσωπο και εκχυμώσεις από συνθήκες πάλης. Σύμφωνα με πληροφορίες γυναίκα ένοικος της πολυκατοικίας ανακρίνονταν στην Ασφάλεια Αττικής.

O Γ. Βαρθολομαίος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1941, ήταν καθηγητής του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και είχε αναλάβει τη διοίκηση του ΙΚΑ στις 12 Ιούνη 2004. Διατέλεσε επί σειρά ετών γενικός διευθυντής της ΝΔ. Ηταν πτυχιούχος της ΑΣΟΕΕ με διδακτορικό δίπλωμα βρετανικού πανεπιστημίου. Υπήρξε γενικός γραμματέας στη ΓΓ Κοινωνικών Ασφαλίσεων (1989-1993) και πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινωνικής Ασφάλισης (1989-1993).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ