Σάββατο 10 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΑΣΩΝ στην εμπορευματοποίηση

Σε ευρύτατους αποχαρακτηρισμούς δασών και δασικών εκτάσεων οδηγεί το έργο «οριοθέτηση δασών και δασικών εκτάσεων» που προωθεί η «Κτηματολόγιο ΑΕ»

Πριν καν ολοκληρωθεί στη Βουλή η διαδικασία για τη νέα καταστροφική αναθεώρηση του άρθρου 24, η κυβέρνηση επιχειρεί ευρείας έκτασης αποχαρακτηρισμούς των δασών, με στόχο την ενίσχυση της εμπορευματοποίησής τους από το μεγάλο κεφάλαιο.

Συγκεκριμένα, στο έργο «οριοθέτηση των δασών και δασικών εκτάσεων», που προωθεί η «Κτηματολόγιο ΑΕ», ακολουθείται μεθοδολογία η οποία οδηγεί σε ευρείς αποχαρακτηρισμούς, που κυμαίνονται από 20% έως και 30% του δασικού πλούτου της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τη μεθοδολογία αυτή διαφωνούν όχι μόνο οι δασολόγοι, αλλά ακόμη και η αρμόδια Διεύθυνση Δασών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μάλιστα, ο «Ρ» αποκαλύπτει σήμερα έγγραφο της Διεύθυνσης αυτής, στο οποίο η μεθοδολογία της «Κτηματολόγιο ΑΕ» χαρακτηρίζεται αντιεπιστημονική και αναξιόπιστη και το ίδιο το έργο άχρηστο για αξιοποίηση από τις δασικές υπηρεσίες, για λογαριασμό των οποίων εκτελείται.


ΣΕΛ.  23

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ