Σάββατο 10 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Κρίσιμο ζήτημα η ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον δήμαρχο Πειραιά

Με τον Παναγιώτη Φασούλα, δήμαρχο Πειραιά, συναντήθηκε χτες το μεσημέρι η Γενική Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό. Η συνάντηση αυτή ήταν στα πλαίσια των επισκέψεων με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που ζήτησε ο Π. Φασούλας, προκειμένου να τους ενημερώσει για την κατάσταση που υπάρχει στο δήμο καθώς και τις προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής σε μια σειρά από ζητήματα. Ανάμεσα σε άλλα, συζητήθηκε το θέμα της ιδιωτικοποίησης τόσο του λιμανιού όσο και του χώρου του ΣΕΜΠΟ καθώς και η δημιουργία ελεύθερων χώρων, που λείπουν απελπιστικά από τον πυκνοκατοικημένο Πειραιά και το λαό του.

Μετά το τέλος της συνάντησης, η Αλ. Παπαρήγα δήλωσε: «Βρήκαμε και εμείς την ευκαιρία - και μέσα από την ενημέρωση που μας έκανε - να αναφερθούμε σε ορισμένα μεγάλα προβλήματα του Πειραιά. Για εμάς το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, και ιδιαίτερα ο χώρος του ΣΕΜΠΟ, είναι κρίσιμο ζήτημα. Υπάρχουν χώροι ελεύθεροι που δυστυχώς δημιουργήθηκαν ύστερα από το κλείσιμο των εργοστασίων, που για μας πρέπει να είναι χώροι, από τους οποίους να επωφεληθούν οι κάτοικοι του Πειραιά και όλου του Λεκανοπεδίου και όχι βεβαίως οι μεγάλοι επιχειρηματίες. Ενδεικτικά σας αναφέρω τα θέματα που θέσαμε και βεβαίως και εμείς, εφόσον ο δήμαρχος ανταποκριθεί σε μια σειρά τέτοια ζητήματα, που δεν είναι στενά κομματικά, από τη δική μας πλευρά δε θα έχουμε καμία αντίρρηση να το αναγνωρίσουμε. Το ζήτημα είναι ότι αυτό που λέμε "οι μεγάλοι ελεύθεροι χώροι" είναι αντικείμενο μεγάλης κερδοσκοπίας και οι επιχειρηματικοί όμιλοι ενδιαφέρονται να κάνουν κάτι το δικό τους, σε αντίθεση με τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σε ολόκληρο το Κεκανοπέδιο της Αττικής και σε ολόκληρο τον Πειραιά. Και το θέμα της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού - γιατί για τέτοιο πράγμα πρόκειται - για εμάς είναι κρίσιμο».

Από την πλευρά του ο Π. Φασούλας δήλωσε: «Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα που αφορούν τον Πειραιά, που είναι η έλλειψη χώρων, πράσινου, αναψυχής, ήπιων δράσεων κ.ά. Πράγματι είμαστε και εμείς σε απόλυτη συμφωνία ότι ο Πειραιάς είναι η πόλη με το περισσότερο τσιμέντο και το λιγότερο πράσινο ανά κάτοικο. Είναι στις προθέσεις να λειτουργήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση και νομίζω ότι αυτή τη στήριξη τη χρειαζόμαστε και από το ΚΚΕ στον Πειραιά. Οσον αφορά την άποψη του ΚΚΕ για την ιδιωτικοποίηση του ΣΕΜΠΟ και η δική μας άποψη είναι εκφρασμένη. Δε χρειάζεται σε αυτή τη φάση, αν και ο ΣΕΜΠΟ δεν ανήκει στον Πειραιά, να προσπαθούμε να ιδιωτικοποιήσουμε κομμάτια του λιμανιού του Πειραιά πριν ακόμα κάνουμε συζήτηση με τους δήμους και για το τι πρέπει να εισπράξουν από τον ΟΛΠ, ο οποίος επί χρόνια καταλαμβάνει ένα τεράστιο κομμάτι της παραλιακής ζώνης του Πειραιά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ