Σάββατο 10 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ανευθυνότητα...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ αλληλοχαρακτηρίζονται από προχτές, με ανακοινώσεις τους, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη συνταγματική αναθεώρηση. Θεωρούμε το επίθετο πολύ κολακευτικό και για τους δυο τους, μόνο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Οπως και όποτε καταλήξουν, τελικά, να συνεχίσουν τη συνταγματική αναθεώρηση, είναι (όπως και για την προηγούμενη) απολύτως υπεύθυνοι και για την κατεύθυνσή της και για την εφαρμογή της.

Αφού πρώτα προτείνουν, συζητούν και μαζί ψηφίζουν εθνικά (θα ήθελαν και υπερεθνικά) συντάγματα σε νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση, μετά μας κοροϊδεύουν.

Ακριβώς όπως έκανε χτες ο Πέτρος Ευθυμίου, που υποστήριξε ότι δίλημμα των επερχόμενων εκλογών είναι ...ποια πολιτική δύναμη και σε ποια κατεύθυνση θα εφαρμόσει συνταγματικές αρχές υπέρ της κοινωνίας και του πολίτη...

Αλλωστε, προτού ξεκινήσει το φιάσκο της πρότασης μομφής, το έλεγε και ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου: Εμείς θα ψηφίσουμε την αναθεώρηση του άρθρου 16 και οι πολίτες μετά θα πρέπει να ψηφίσουν ...ΠΑΣΟΚ, για να μη βγει η ΝΔ και αναθεωρήσει το άρθρο όπως θέλει!

ΚΑΙ Η ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ λειτουργία της «ελεύθερης αγοράς» συνεχίζεται. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι τιμές βασικών προϊόντων διατροφής στα ράφια των σούπερ μάρκετ αυξήθηκαν κατά 16% την προηγούμενη χρονιά και περιμένουμε αυξήσεις της τάξης του 8%.

Την απάντηση του υπουργείου Ανάπτυξης την ξέρουμε από τώρα: Θα ανακοινώσει ένταση των ελέγχων και επιχειρήσεις για την πάταξη της αισχροκέρδειας.

Μόνο που οι αυξήσεις αυτές ούτε παράνομες είναι, ούτε παράτυπες είναι, ούτε εκτός των όρων της «απελευθέρωσης» στη διακίνηση και εμπορία αγαθών. Αν και απαράδεκτες, είναι «εντός πλαισίων» των «νόμων» της ασυδοσίας.

Α, ναι! Αναμένονται και κάποιες μειώσεις τιμών σε προϊόντα. Μόνο που πρόκειται για κάποια που είχαν απανωτές αυξήσεις τα προηγούμενα δύο χρόνια.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ