Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Ενημέρωση» της ... καραΤιΒιόλας!

Οι τηλεξεφτίλες βρήκαν νέο θέμα, για να ξεδιπλώσουν την απρέπεια, τη χυδαιότητά τους και να υπαγάγουν την έννοια του δημόσιου λόγου στο επίπεδο της καρακιτρινίλας. Πρόκειται για τα της κλειδαρότρυπας που σχετίζονται με το θάνατο του διοικητή του ΙΚΑ, Γιάννη Βαρθολομαίου.

Από τη γραβατωμένη «τηλε-αναλυταρία», αλλά και από δήθεν σοβαρά έντυπα, τα ίδια που παλιότερα έκαναν δημοσιογραφία με το νερό του Καματερού, επιχειρείται να ενταχθεί στην έτσι κι αλλιώς εικονική δικομματική αντιπαράθεση ακόμα και μια τόσο τραγική υπόθεση. Μια υπόθεση που καμία σχέση δεν έχει με το γεγονός ότι το ΙΚΑ δίνει συντάξεις πείνας...

*

Οι κανίβαλοι έχουν ακροβολιστεί στα μικρόφωνα και στα τηλεπαραθυράτα εκμαυλιστήρια, μοιράζοντας «πικάντικες πληροφορίες» και επιδιδόμενοι σε «γαργαλιστικά σχόλια».

Δεν πρόκειται για «ενημέρωση». Είναι κανιβαλισμός «ανήμερος» να κρύβεσαι πίσω από θεατρινίστικες και λαϊκιστικές αναφορές περί «δημοσίων προσώπων», για να νομιμοποιήσεις το ξεκατίνιασμα της μνήμης των νεκρών (από τη στιγμή που η δημόσια ζωή τους δεν είχε καμία σχέση με την ιδιωτική τους ζωή).

Δεν είναι «ενημέρωση». Είναι εκφασισμός των κοινωνικών σχέσεων να μετατρέπεις σε δημόσιο θέαμα το ξετίναγμα της ζωής των ζωντανών, που η ιδιωτική τους ζωή δεν έχει καμία σχέση με τα δημόσια πράγματα.

*

Ο λαϊκισμός και ο ηθικός εκπεσμός τους είναι τέτοιος που οι «παπαγάλοι» της Χαριλάου Τρικούπη φτάνουν να βγαίνουν στα τηλεπαράθυρα και στις εφημερίδες και να πασχίζουν να πλασάρουν με εμετικό τρόπο τις ηθικοπλασίες περί του «αδικήματος της μοιχείας» σαν στοιχείο που εμπεδώνει την ΠΑΣΟΚική φρασεολογία περί «Δεξιάς παλινόρθωσης».

Ο λαϊκισμός και η παρακμιακή κατρακύλα τους είναι τέτοια που φτάνουν να βγαίνουν - για λογαριασμό της Ρηγίλλης τούτοι - και με αποστολή να «σώσουν την τιμή της παράταξης» μιλάνε από τα ίδια τηλεπαράθυρα και από τις δικές τους εφημερίδες σαν τον τελευταίο ρουφιάνο, σαν την τελευταία κουτσομπόλα, που αναγορεύει την ενασχόληση με τα εν οίκω του ενός και του άλλου σε «πολιτική καθοδήγηση» και κομματική προπαγάνδα.

*

Και οι μεν και οι δε στήνουν ένα ολόκληρο καρακατσουλιό απευθυνόμενοι στα ταπεινότερα ένστικτα του ηδονοβλεψία κρετίνου, του αποχαυνωμένου από τον ανελέητο «Τραγκαουνακισμό» που βασιλεύει στα εκμαυλιστήρια της βιομηχανίας του δημόσιου θεάματος.

Η Αυτού Μεγαλειότητα της κατάντιας και τα τηλεπαραθύρια της, που διαδίδουν την ηθική της κάθε καραΤιΒιόλας, είτε πρόκειται για την ΤιΒιόλα του Κοντομηνά, είτε του Κυριακού, είτε του Μπόμπολα και του Βαρδινογιάννη, για μια ακόμα φορά αλωνίζει, μπερδεύοντας ό,τι είναι πολιτική με ό,τι είναι χυδαιότητα και καραγκιοζιλίκι.

Κατόπιν τούτων, και δεδομένου ότι το τι έχει συμβεί με το θάνατο του διοικητή του ΙΚΑ, είναι μια υπόθεση που έχουν αναλάβει ο «αιδεσιμότατος» Κακαουνάκης, ο «ντετέκτιβ» Τράγκας και τα γνωστά «καρακόλια» τους, κάθε δική μας περαιτέρω ενασχόληση περιττεύει...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ