Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
ΔΕΗ και η... ΕΥΔΑΠ!

Γρηγοριάδης Κώστας

Η ιδιωτικοποιημένη ΕΥΔΑΠ μετατρέπεται σε... ΔΕΗ, κάνοντας επενδύσεις και στον ενεργειακό τομέα, με στόχο την όλο και μεγαλύτερη κερδοφορία των μετόχων της, αντί να κοιτάξει να εξασφαλίσει φτηνό νερό και να αναβαθμίσει τις άλλες υπηρεσίες (αποχέτευση, προστασία από τις πλημμύρες κ.ά.). Προφανώς αυτές τις επενδύσεις επικαλείται η Διοίκησή της για τις νέες «τσουχτερές» αυξήσεις από 3% στο νερό μεσοσταθμικά, έως και 8,3% στα τέλη αποχέτευσης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η ΕΥΔΑΠ, πήρε έγκριση από το υπουργείο Ανάπτυξης για τη διασύνδεση με το δίκτυο της ΔΕΗ, πέντε ενεργειακών έργων που σκοπεύει να κάνει, συνολικού προϋπολογισμού 954.000 ευρώ. Πρόκειται για τρία μικρά υδροηλεκτρικά έργα κατά μήκος του υδραγωγείου Ευήνου - Μόρνου, καθώς και για δύο έργα συμπαραγωγής ηλεκτρικής - θερμικής ενέργειας στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων της Ψυττάλειας.

Η ίδια μάλιστα η ΕΥΔΑΠ ομολογεί πως τα έργα αυτά «εντάσσονται στο επενδυτικό της πρόγραμμα που είναι προσανατολισμένο στην υλοποίηση επενδύσεων άμεσης οικονομικής απόδοσης για την Εταιρεία». Δηλαδή έχουν ως ξεκάθαρο στόχο την ενίσχυση της κερδοσκοπίας των ιδιωτών μετόχων της.

Σιγά μην ιδρώσει το αυτί των υπευθύνων της ΕΥΔΑΠ - και της κυβέρνησης - μπροστά στο καμπανάκι για τον κίνδυνο της λειψυδρίας που κρούουν οι επιστήμονες. Αλλωστε, το νερό που πουλά, με βάση το καθεστώς ιδιωτικοποίησης που νομοθετήθηκε επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, είναι υποχρεωμένο να το εξασφαλίζει το κράτος. Αυτή ξέρει μόνο να το πουλά πανάκριβα, στον ίδιο το λαό!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ