Τρίτη 13 Φλεβάρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πόλεμος κατά των φτωχών...

Μανιακά η κυβέρνηση Μπους επιμένει στη διεύρυνση του πολέμου στο Ιράκ, έχοντας στο νου της πλέον το Ιράν, αλλά καθώς η έκβαση του πολέμου στο Ιράκ δεν είναι η επιθυμητή, ο Πρόεδρος Μπους άνοιξε ακόμη ένα μέτωπο. Αυτή τη φορά στο εσωτερικό και στόχος οι φτωχοί, οι άστεγοι, τα παιδιά των μη εχόντων.

Ο προϋπολογισμός των ΗΠΑ για το οικονομικό έτος 2008 ύψους 2,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, είναι πράγματι ένας πολεμικός χάρτης: Οι αμυντικές δαπάνες συνολικά αυξάνονται κατά 11%! Σε αυτή την αύξηση δε συμπεριλαμβάνονται τα περίπου 700 δισ. που ζητά ο Μπους, ώστε να καλύψουν επαρκώς τις πολεμικές δαπάνες στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ενώ και οι δαπάνες για τον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» αυξάνονται για άλλη μια χρονιά, αφού προβλέπει επιπλέον έξοδα 235 εκατομμυρίων δισ. δολ. κατά τα δύο ερχόμενα οικονομικά έτη, ενώ μόνο για το 2008 με το χαρακτηρισμό «επείγοντα κεφάλαια», ζητά την αποδέσμευση 141,7 δισ. δολαρίων.

Ετσι, στο βωμό του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επιδιώξεων των ΗΠΑ, η Κοινωνική Ασφάλιση και η Υγεία, καθώς η πλειονότητα των κρατικών δαπανών περικόπτονται δραματικά.

Τα νούμερα είναι αποκαλυπτικά: Οι περικοπές στο πρόγραμμα περίθαλψης «Medicare» θα φτάσουν τα 66 δισ. δολάρια για την επόμενη πενταετία. Ειδικότερα, τα 12 δισ. θα περικοπούν από το «Medicaid», το ειδικό πρόγραμμα περίθαλψης παιδιών και φτωχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ